WarRoom

Livestream Alert: Bill O’Reilly vs. Jon Stewart, the showdown

06-10-2012 23:20

Vergeet Obama’s miserabele debatoptreden. Linkse politieke junkies kunnen vannacht hun hart ophalen aan Jon Stewart. De held van Comedy Central neemt het op geheel eigen wijze op tegen zijn ‘frienemy’, Fox News’ Bill O’Reilly, de man die zowel Obama als Romney amateurs noemt als het gaat om debatten. Om 02.00 Nederlandse tijd begint The Rumble 2012. Waar? In “The Airconditioned Auditorium” van de George Washington University. Maar ook online! Voor $4,95, dat dan weer wel… Maar je moet het zien, immers: “it’s why Al Gore invented the internet.”

http://www.youtube.com/watch?v=48Bi9TKESkI
Moderator van het debat tussen de twee kabelgiganten is E.D. Hill, journaliste bij CNN, eerder werkzaam bij Fox News en vooral bekend van haar “terrorist fist jab” commentaar daar over de Obama’s.

Tegenpolen
Stewart en O’Reilly lijken ideologisch elkaars tegenpolen, maar de twee heren kunnen het verassend goed met elkaar vinden. Meerdere malen verschenen ze in elkaars show. O’Reilly is overigens niet zo aartsrechts als je misschien zou zou denken. Hij staat geregistreerd als Independent, is tegen de doodstraf, steunt milieuwetgeving, wapenregulering en gelijke rechten voor homoseksuele stellen als het gaat om partnerschapregistraties en adoptie. Heel ver van elkaar staan de twee kemphanen dus ook weer, desalniettemin zijn de twee van plan voor vuurwerk te zorgen op het debat podium in Washington DC. Alles voor het goede doel. Of de helft van de opbrengst in ieder geval.

Bertine Moenaff is redacteur voor de WarRoom en was in 2010 werkzaam voor de Democraat Anthony Weiner, die haar één keer Bill O’Reilly’s Green Room heeft in gekregen.