Herman den Blijker woest op Wakker Dier wegens bitterballenfittie

07-10-2012 19:25

Topkok Herman den Blijker is boos op de dierenrechtendramorganisatie Wakker Dier. De activistische vega’s hebben de topkok genomineerd voor de ‘Liegebeesttrofee’. Volgens de dierenvrindjes verkoopt Den Blijker bitterballen als luxe product terwijl de ballen weinig meer voorstellen dan “gepaneerd slachtafval uit de veeindustrie”.

Den Blijker zelf kan kennelijk ineens niet meer praten want collegajournaille moest de mening van Den Blijker vernemen via zijn persvoorlieger.

“Herman is zijn hele culinaire leven bezig om goed en eerlijk voedsel in producten te verwerken. Het gebruik van gepaneerd slachtafval past derhalve volstrekt niet in dit plaatje en is dan ook volledig uit de lucht gegrepen door Wakker Dier”, aldus de voorlieger die alleen de zin “wij herkennen ons volstrekt niet in geschetste beeld” is vergeten in zijn hbo-communicatievocabulaire.

De dierennaievelingen blijven echter bij hun standpunt en menen dat ook Den Blijkers bitterballen gewoon bitterballen zijn, dus tsjokvol slachtafval.

Wij gaan nu dineren. Foie gras, bluefintonijn en bitterballen van echte piepkuiken. Escargots vooraf.

Herman den Blijker neemt de sigaren en champagne mee. #Omnomnomnomnom.