Boer zoekt vrouw: redenen om wel en niet te kijken

08-10-2012 10:01

Na wekenlang wachten op actie mochten we gisteren eindelijk genieten van een klein beetje emo-tv. Hoewel de aflevering als vanouds saai begon sloeg de sfeer snel om. Deze aflevering belooft eindelijk wat perspectief voor Boer zoekt vrouw seizoen 2012. Dat mag ook wel met het naderende einde. Maar met een wisselwerking van naakt, tranen, ruzie, bitchfight, steken onderwater en een heel klein beetje sensatie was er eindelijk weer wat te beleven op de zondagavond.

Redenen om niet te kijken
Er zijn twee duidelijke redenen waarvoor we dit seizoen absoluut niet hoeven te kijken. Dat zijn boeren Henk en Willem. Ikzelf begon dit seizoen als groot fan van homo-boer Willem. Ik hoopte op wat leven in de brouwerij, misschien een beetje drama en ook veel meer temperament. Niet om te stereotyperen, maar een mens mag toch zo zijn verwachtingen hebben. Helaas kan de muppetshow op de zorgboerderij mij absoluut niet bekoren. Dodelijk saai is het er zelfs. Net als de sfeer bij boer Henk trouwens. Wat daar gebeurt is mij werkelijk één groot raadsel. Ik krijg steeds meer het idee dat de kijker niet alles te zien krijgt wat op de boerderij van Henk gebeurt. Terwijl wij kijkers namelijk iedere week opnieuw zitten te staren naar de grafstemming op zijn erf, vallen de vrouwen als bosjes voor deze jongen. Zij vertellen vrolijk wat voor leuke, spontane en sympathieke kerel het is en hoe gezellig ze het wel niet hebben met zijn allen. Maar terwijl ze dit vertellen krijg ik absoluut niet het idee dat ik de bijbehorende beelden te zien krijg. Beeld en geluid komen totaal niet overeen. Als de redactie van Boer zoekt vrouw beelden achterhoudt, roep ik ze bij deze op ze zo snel mogelijk uit te zenden.

Redenen om wel te kijken
Maar er zijn ook een aantal redenen waarom we dit seizoen eigenlijk niet aan ons voorbij kunnen laten gaan. Te beginnen met Bert. Boerin Henrieke liet vorige week weten het jammer te vinden als deze jongen zou besluiten te vertrekken (en met Henrieke waarschijnlijk nog een heleboel kijkers). Hij kan er niks aan doen, hij is gewoon zichzelf, maar Bert is aandoenlijk. Hij vindt het moeilijk een gesprek aan te knopen en daarom richt hij zich liever tot de bevalling van een koe dan op een goed gesprek met blozende Henrieke. Een koe praat immers niet terug, en dat maakt het gesprek een stuk makkelijker.

Dat Bert stil is weten we inmiddels. Dat hij ook een casanova is leerden we gisteren. Ondanks dat Bert vorige week aangaf toch wel wat moeite te hebben met al die camera’s, ging hij gisteren half naakt in beeld om op tijd de reddende hand te bieden bij de koeienbevalling. Met Henrieke vormde hij een prachtig duo en samen toverden ze een gezond kalfje op de wereld. Gelukkig maar dat zij hierin een goede samenwerking ondervonden, een geslaagde bevalling doet Bert immers meer dan praten met Henrieke. Die Bert, got to love him. Wat mij betreft de absolute nummer 1 waarom je moet kijken.

Bitchfight
Op een goede tweede plek komt Aad. Hoewel we hem met z’n allen haten, blijft het een schouwspel om deze man te zien worstelen met zijn vrouwen. Aad weet er telkens weer een ware show van te maken. Zelfs zijn keuzemoment weet hij zo te brengen dat het net lijkt of je zit te kijken naar de vraag voor één miljoen bij Lotto Weekend Miljonairs. *Tromgeroffel* “het goede antwoord is Ina, daar heb ik verder niks aan toe te voegen”. Maar helaas, de ware heks die ontpopt in het gestalte van Ina zorgt ervoor dat zelfs de zelfverzekerde Aad even op zijn grote mond gevallen is. “Je gaat een verkeerde keuze maken.” En met die spreuk opent ze een bitchfight met zuurpruim Jeannet waarbij menig steken onderwater worden uitgedeeld. Aad mocht dan wel bang zijn dat hij zou botsten met Ina, degene die echt bosten zijn de concurrerende vrouwen op zijn erf.

En met opnieuw drie keuzemomenten zijn gister drie vrouwen vertrokken. Alledrie huilend. Afgewezen door de boer van hun dromen. Of wellicht kwam het doordat ze zijn afgewezen op nationale tv. hoe dan ook, er waren tranen. Er was sensatie en bovenal was het eindelijk weer een beetje ouderwets smullen. En daarmee krijg ik, voor het eerst dit seizoen, zin in de aflevering van volgende week.