Politiek

Bond Tegen Vloeken boos op kinderboeken

08-10-2012 13:32

Ah, daar is de Bond Tegen het Vloeken weer. De humorloze SGP’ers uit Veenendaal hebben weer eens wat geturfd in boeken en komen, uiteraard, tot de schokkende conclusie dat er nog steeds wordt gevloekt in Nederland. SCHANDE! Vloeken op zich is al een gruwel in het oog des Heeren, dat er nu ook al wordt gevloekt in kinderboeken is natuurlijk gewoon vragen om een nieuwe zondvloed.

Op hun website laat de bond weten: “De jury die namens de Bond tegen het vloeken de boeken las, constateerde dat in sommige boeken naast grove scheldwoorden ook (zelf)verwensingen voorkomen. Het gebruik van scheld- en vloekwoorden is niet nodig en bovendien wordt hierdoor aan kinderen het verkeerde voorbeeld gegeven.”

U begrijpt dat ze zich in Veenendaal een rotje zijn geschrokken, drommels nog es an toe.

Van de door de jury onderzochte boeken die spoedig op een censuurcodex zullen verschijnen, krijgen de volgende drie boeken een grote dikke “PAS OP! KAN KWETSEND ZIJN! BEVAT SCHELD- EN VLOEKWOORDEN EN KAN KINDERTJES LINEA RECTA NAAR DE HEL STUREN!”-sticker:

Ik en de Rovers van Siri Kolu.
Toen kwam Sam (no pun intended) van Edward van de Vendel.
Vuurbom van Harm de Jonge.

Deze drie boeken ontvingen eerder ook al de Zilveren Griffel. U kunt ze nu aanschaffen en aan uw kinderen cadeau doen. Veel leesplezier!