Politiek

Utrechtse Jonge Socialisten klaar met Aleid Wolfsen

08-10-2012 19:43

De Jonge Socialisten in de PvdA afdeling Utrecht zijn van mening dat burgemeester Aleid Wolfsen niet in aanmerking moet willen komen voor een tweede termijn. Zij roepen hem op zo snel mogelijk aan te geven dat hij hiervoor niet beschikbaar is. Wolfsen gaf tijdens het EO-radioprogramma Dit is de dag van donderdag 4 oktober aan pas in maart of mei na te gaan denken over een nieuwe termijn. Een tweede termijn is voor de Jonge Socialisten geen optie.

In het radioprogramma zei Wolfsen tussen maart en mei een brief te verwachten van de Commissaris van de Koningin met de vraag of hij nog een nieuwe termijn ambieert ‘en tot die tijd denk ik er ook niet echt over na moet ik eerlijk zeggen’ aldus Wolfsen.  De JS Utrecht is van mening dat Wolfsen daarmee onnodig lang onduidelijkheid veroorzaakt. “Utrecht is na 6 jaar Wolfsen  in 2014 toe aan een nieuw elan,” aldus Thomas Ronnes, voorzitter van de JS Utrecht.

De uitspraak is pijnlijk voor Wolfsen. Eerder zei PvdA-leider Diederik Samsom ook al weinig fiducie te hebben in een tweede termijn van de burgervader. Eerder uitten Ahmed Marcouch en Hans Spekman al kritiek op het beleid van Wolfsen. Het is dus nog maar de vraag of Wolfsen op voldoende steun van zijn eigen partij kan rekenen voor een tweede termijn.

‘Wolfsen heeft negatief imago’
Ook vinden de PvdA-jongeren dat burgemeester Wolfsen in delen van de stad een negatief imago heeft gekregen, waar niet meer vanaf te komen is. “Al zou Utrecht na 2014 onder Wolfsen Utopia worden, dan nog zal de burgemeester daarmee helaas geen krediet terugwinnen bij een aantal inwoners van de stad. Het is daarom beter een nieuwe burgemeester met een schone lei aan een volgende termijn te laten beginnen,” aldus Ronnes.

De PvdA-jongeren zijn van mening dat met de verkiezingen in dezelfde periode een nieuwe burgemeester beter in staat zal zijn het beleid van dit college een vervolg te geven. Ronnes: “Ondanks dat we begrijpen dat het zijn van burgemeester een zware verantwoordelijkheid is, zei de heer Wolfsen op de radio terecht dat het goed is om bestuurders kritisch te volgen. Wij vinden dat de burgemeester met name communicatief over een langere periode kansen heeft laten liggen om het vertrouwen in de politiek en haar slagvaardigheid te vergroten.” De JS vindt dan ook dat Wolfsen zo snel mogelijk aan moet geven niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn.