Boer Zoekt Vrouw: rot op, Rick Jan!

09-10-2012 13:41

Onbegrijpelijk, die laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Onbegrijpelijk. ‘Waar is de goede smaak van al die boeren gebleven?’, vroeg ik mij af terwijl ik in mijn vieze pyjamabroek een pot gevulde pepers weg zat te schrokken. Want Henk stuurde Lisa weg. Henk had drie vrouwen op de boerderij: Yoni, wat kut betekent, die geen bovenlip heeft. Fiona, die wel oké is. En Lisa, die lijkt op een meisje uit een Milner-reclame. Lisa, in wier ogen het altijd lente is. Als je Lisa aankijkt hoor je ‘morning has broken’, zie je zeehondjes op het strand aarzelend uit hun kistjes kruipen en zie bijtjes naar bloemetjes zoemen.

En die Lisa wordt door Henk weggestuurd? Tranen van ongeloof stonden in mijn ogen. Lisa, ik heb een hele leuke knappe broer. Kies hem. Laat Henk maar domme beslissingen nemen. Wij weten wel beter.

Lachende paardenbek
En die tranen had ik ook toen Martin ineens José wegstuurde. Want José hield gewoon al van die man. Die stond op het punt om hem op zijn grote lachende paardenbek te pakken. Oh sorry, grote lachende paardenmond. Die had hun namen al in een boom gekerfd en stiekem de woningstichting gebeld om haar appartementje op te zeggen. En toen koos Martin voor die andere twee.

Terwijl José er dus klaar voor was. Die had jarenlang gespaard waardoor ze nu een boezem had waar ze andermans kinderen tegenaan kon drukken. Alles voor niks. José, ik heb nog een knappe oom. Kies hem. Laat Martin maar lekker voor Swaen kiezen, met haar hup-hats-kom-maar-hier-pak-maar-aan-niet-zeuren-aanpakken-even-een-paar-koeien-de-wei-in-drukken-mentaliteit.

Totally flets
Bij Aad leek het wel een Western. Aad stuurde Ina weg, die meteen riep dat hij een verkeerde keuze maakte, waarna ze eigenlijk haar paard de sporen wilde geven om van het erf te galopperen en Jeannet en die andere, die ik altijd vergeet omdat ze totally flets is, de middelvinger te geven.

Want Ina had alles al gezegd. Die had in een monoloog van een half uur al tegen de camera’s gefluisterd dat Jeannet helemaal niet warm en hartelijk en zorgzaam was. Nee, Jeannet, die zou hem nog in zijn eigen kots laten stikken. Jeannet, die kleine kinderen knijpt en knopen in de collectebus stopt. Wat een onmens is dat.

Testbeeld
Maar ja, Aad is al in love. En dat zal wel op Jeannet zijn, want die andere van wie we de naam allemaal altijd vergeten zal het wel niet zijn, want als hij haar kiest kan hij net zo goed de televisie elke avond op testbeeld zetten. Net zo sprankelend.

En dan Henrieke. Ik heb, elke keer wanneer haar boerderij in beeld was, heel hard ‘ROT OP RICK JAN’ geroepen. Rick Jan is vast een aardige knul, goed voor zijn moeder en goed voor honderden andere vrouwen in het land, maar Henrieke hoort bij Bert en daarmee basta. Bert kan een grap maken met de steekwoorden ‘fitnessklasje + nageboorte’ en dan heb je mijn hart gewonnen.

Matchende outfits
Ach, wie hou ik voor de gek. Bert had mijn hart allang. En die van Henrieke ook. Dus shot de fok off, Rick Jan.

Maar goed, al die boeren kiezen toch de verkeerde mensen, dus Henrieke zal ook wel niet voor Bert kiezen. Heb ik het weer verkeerd. Moet ik weer uit frustratie met mijn hoofd tegen de salontafel beuken.

Alleen bij Willem gaat alles oké. Geen onvertogen woord. Gewoon in matchende outfits door het hooi dartelen. Verder niks. Was de hele wereld maar homofiel. Dan zou iedereen veel liever voor elkaar zijn.

Dit artikel verscheen eerder op Nynkedejong.tumblr.