U verspilt voor 350 euro per jaar aan voedsel, zegt de ING

09-10-2012 13:56

De ING (ja die staatsbank) heeft weer eens wat voor u berekend. Zo blijkt uit cijfers van ‘Milieu Centraal’ dat ene beetje huishouden 105 kilo aan niet opgegeten voedsel in de GFT-bak flikkert. Exclusief drinken en andere vloeistoffen. Jaarlijks wordt er in Nederland door keurige burgers voor 2,6 miljard euro aan ongebruikt voedsel weggegooid. Omgerekend is dat zo’n 350 euro per vinexwoning.

Overigens bent u niet de enige die straks naar de hel moet voor het verspillen van voedsel. Veel voedsel wordt al verspild voor het überhaupt in de supermarkt ligt, bijvoorbeeld tijdens de productie of de verwerking van het voedsel.

En dan nu het wapperende vingertje: de wereldvoedselorganisatie FAO zou erg graag zien dat we met z’n allen eens minder voedsel weggooien. Momenteel gooit Europa per jaar zo’n 222 miljoen ton voedsel weg. En dat mag niet.

In arme landen hebben ze niks, en hier smijten we het voedsel weg. Dat is oneerlijk. Volgens de FAO zou eten makkelijker over de wereldbevolking verdeeld kunnen worden als we minder verspillen.

Hoe dat dan precies werkt is nog even niet duidelijk maar het gaat om het gevoel.

En nu bord leegeten! In Mali hebben ze geeneens spruitjes!