Will Smith aangeklaagd voor mishandeling

10-10-2012 16:34

Will Smith had misschien liever gezien dat het verhaal niet naar buiten was gekomen, maar National Enquirer schrijft deze week uitgebreid over de arrestatie van de acteur 23 jaar geleden. De inmiddels 44-jarige Men In Black-ster werd destijds gearresteerd in verband met een mishandeling, waarbij een man bijna blind raakte.

De acteur wist de details tot nu toe verborgen te houden voor de buitenwereld. National Enquirer heeft de politiefoto die in 1989, ten tijde van het voorval, werd gemaakt echter in bezit. Uit de politiedocumenten blijkt dat Will ruzie kreeg met een werknemer van een platenmaatschappij en vervolgens zou hij zijn lijfwacht hebben gevraagd op de man in te slaan. De bodyguard viel William Hendricks aan, waardoor Hendricks een fractuur aan zijn oogkas opliep.

Smith, destijds twintig jaar, werd aangehouden en aangeklaagd voor onder meer zware mishandeling. De aanklachten werden later allemaal ingetrokken. Will moest wel een nachtje in de cel doorbrengen. Volgens een bron was dat ‘de ergste nacht die de acteur ooit heeft gehad’.