WarRoom

Livestream Alert: VP Debate Biden vs. Ryan

11-10-2012 22:05

Hoe bedoel je, het VP-debat is geen big effing deal? Met Joe Biden (69) is het altijd lachen! Of hij nu weer iets verschrikkelijks fouts zegt, of Paul Ryan (42) als schooljongetje vakkundig in de hoek gaat zetten. Of, zoals South Carolina Democratisch voorzitter Dick Harpootlian het stelt, “Joe’s gonna take out the old meat-ax and go to work. They’ll have to call the humane society.” Die ruikt dus bloed voor het debat op Centre College in Danville, Kentucky. Maar Paul Ryan is er klaar voor. Het fiscaal wonderkind van de Republikeinen zeult al maanden 20 kilo papier met zich mee om zich op elk mogelijk moment grondig in te lezen in de materie. Ryan is een perfectionist en zal niet terugdeinzen om een oude man als Joe Biden de les te lezen. Vanaf zijn 28e zit hij al in het Congres, debatten met oude mannen is hij gewend. Verder staat hij bekend als oude ziel; Ryan verloor zijn vader op jonge leeftijd en moest snel volwassen worden.

Het is wel Ryans eerste één-op-één debat op een nationaal podium, dus het blijft spannend. Romneys running mate heeft wel als voordeel dat volgens een laatste Pew peiling hij beter uit de bus komt dan Joe Biden, en het geloof in Ryan bij Republikeinen is ook groter dan het geloof in Biden bij Democraten. Maar we weten allemaal hoe het eerder met hoge verwachtingen is afgelopen… Wellicht trapt Ryan in dezelfde valkuil als Obama en blijft hij steken in gewauwel over allerlei onnavolgbare technische details. Maar VP kandidaten worden gekozen om attack dogs te zijn, dus laten we hopen dat zowel Ryan als Biden er met gestrekt been in gaat.

Waar gaan we kijken om 03.00 Nederlandse tijd?

Uw eigen publieke omroep : NOS Journaal24 zendt het vice-presidentiële debat live uit, van uw centen, dus at your service. Voor de all American experience en de allesbepalende spin achteraf kijk je bij onze vrienden van CNN, FoxNews en MSNBC.

Voor de voorbeschouwingen kan je vanaf een uur of 01.00 inschakelen. Meer leesvoer ter voorbereiding hier en hier en Victor Vlam bespreekt het debat ook na morgenochtend om 06.35 op BNR Nieuwsradio en 07.45 op Radio 1. Uiteraard zullen we in de WarRoom ook uitgebreid terugblikken. Ondergetekende waakt als Bertine83 over het debat via de Twitters.

En for old times’ sake hier nog even het debat van vier jaar geleden, Biden vs. Palin in tien minuten. Can I call you Joe? We missen je wel hoor, VS2008…