Politiek

Crew Corendon-vliegtuig slaat op vlucht en laat passagiers achter in brandende kist

15-10-2012 09:43

Een toestel van de Turkse luchtvaartmaatschappij Corendon is afgelopen zondag op de luchthaven van Antalya in brand gevlogen. De bemanning verliet in paniek het toestel en liet de passagiers hulpeloos achter in iets wat een inferno had kunnen worden. Dit meldt de Duitse tabloid Bild.

Op het moment dat de passagiers de bemanning in paniek zagen vluchten, raakten ook de passagiers in blinde paniek. Hierdoor kwamen mensen in de verdrukking en liepen passagiers botbreuken op.

De Boeing 737-800 was tijdens het uitbreken van de brand naar de startbaan aan het taxiën. Het zou naar Trondheim in Noorwegen vliegen.

Door een nog onbekende oorzaak kwam er plotseling rook uit de cockpit.

Volgens een Noorse passagier “moesten we van de bemanning rustig blijven zitten en niet in paniek raken”.

Toen echter de vlammen uit de cockpit sloegen, zetten de bemanningsleden het op een lopen. Zij verlieten het toestel via de uitgangen aan de voorzijde nog voor passagiers goed en wel doorhadden wat er aan de hand was.

25 passagiers raakten onwel door het inademen van giftige rook. De brand kon door snel ingrijpen van de luchthavenbrandweer worden geblust.

De Turkse luchthavenautoriteiten konden het verhaal niet bevestigen.

De Noren stellen een onderzoek in naar de gang van zaken.

Update: verklaring van Corendon: “Na duidelijke instructies van alle crewleden hebben passagiers onder leiding van de crew het vliegtuig verlaten door de daartoe bestemde exit uitgangen voor- en achterin het vliegtuig”.