Weekend Wrap-Up: Week 41

15-10-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze keer vooral darten, wielrennen en hardlopen.

Pijltjes
Is darten een sport? Ja, darten is een sport. Als luchtgeweerschieten een sport is, als paardrijden een sport is, dan is darten ook een sport. Pijltjes van een gram of twintig in een klein vakje gooien van meters afstand. Vergt training en een topsportinstelling. De tijd van liters baco op het podium is ook al wel redelijk voorbij.

In die sport was afgelopen week een toernooi. Met een paar Nederlanders. Niet de stuk bekendere Raymond van Barneveld of de naaktfoto versturende Jelle Klaasen maakte daar indruk, nee Michael van Gerwen won. De Brabo won van een reeks Britten en ging naar huis met 100.000 pond. Niet slecht voor een weekje pijltjes gooien.

Stijf van de dope
De week van Lance Armstrong, het weekend van de doping. Iedereen gebruikt, als journalist moet je iedere prestatie met argwaan bekijken. De volgende pakker is Wesley Kreder. Eenentwintig jaar en rijdend voor Vacansoleil. De vieze valsspeler won zondag de Ronde van de Vendée. Kan natuurlijk nooit op een sportmaaltijd en training, afgetopt met een snufje talent gedaan zijn. Waardering voor de prestatie van deze jongeling is ongepast, want hij zit vast tot zijn kruin vol met EPO.

De volgers van Aad de Mos op Twitter kan het niet ontgaan zijn, dit weekend was de Marathon van Eindhoven. Waar de oud-trainer de halve liep waren er ook een hoop die de hele marathon liepen (soms met een tragische afloop). Het evenement gold ook nog eens als NK. De titels gingen naar Patrick Stitzinger en Miranda Boonstra. Boonstra ja, die de Spelen nog op een handvol seconden miste en sindsdien goede prestaties aaneenrijgt.

Kort
Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam (Sydney 2000) won de GP van Oslo. Onder een dak was hij 0,04 seconden sneller dan de nummer twee. Merrie BMC Utascha SFN kan achterin de trailer achter een nieuwe auto, want Dubbeldam verdiende met zijn winst een Land Rover (hier uw grap over paardenkrachten). Thiemo de Bakker won alweer een challenger. Ook de tennissers van de tweede rang reizen flink voor hun titels. Dit keer helemaal naar Argentinië. Hopelijk kan De Bakker ooit het stapje omhoog zetten.

Inge Dekker greep weer eens naast de winst, maar continueert wel haar reeks tweede plaatsen. Eric Pang pakte de titel op de Dutch Open in Almere. In die Topsporthal omgeven door een zandvlakte. Hij versloeg een andere Nederlander, Dicky Palyama. In minder dan een half uurtje zat de finale erop.

CC-foto: PeterPan23