WarRoom

Spotjes: Celebs for Obama

16-10-2012 10:40

Mitt Romney heeft Clint Eastwood aan zijn zijde, maar de kandidaat die het grootste blik met bruikbare celibrities kan open trekken voor de verkiezingscampagne is natuurlijk Barack Obama. Diverse sterren van het witte doek en uit de muziekindustrie dragen graag hun steentje bij. Niet alleen al speechend of zingend (Bruce Springsteen) op het campagnepad, ook lenen ze graag hun verschijning of hun stem voor spotjes. Hoog tijd voor een greep uit het A-merken aanbod van Team Obama. Het zijn voornamelijk jongeren en vrouwen die er door aangesproken moeten worden.


Nieuwste aanwinst als talking head in een spotje is niemand minder dan Jay-Z, de rappende man van Beyoncé die al vanaf het begin een vaste waarde is voor de Obama campagne. Het stel organiseerde vorige maand een fundraiser diner in New York.


Tom Hanks sprak in maart al de campagnedocu The Road We Traveled in en meest recentelijk was de diepdonkerbruine stem van Morgan Freeman te horen in een Obama for America spotje over de hoogtepunten van Obama’s presidentschap.


Actrices en zangeressen Eva Longoria, Beyoncé Knowles, Julianne Moore, Julianna Margulies, Jennifer Lopez, Sheryl Crow e.v.a. zetten zich in voor de vrouwenstem voor Obama. Eva Longoria (Latina), Scarlett Johansson (blank van eenvoudige komaf) en Kerry Washington (African-American) spraken begin september ook alledrie op de Democratische Conventie. Die drie dames zijn nu ook te zien in een spotje van de progressieve politieke actiegroep MoveOn.org, waar ze keihard de aanval in zetten op Mitt Romney.


Natalie Portman zet zich in voor Obama for America in de swing state Ohio. In 2008 was ze ook al van de partij met vrijwilligerswerk en een webvideo waarin ze jongeren aanspoorde eens met hun (groot)ouders te praten over de verkiezingen.


This girl is on fire… Alicia Keys voor Obama in Philadelphia, Pennsylvania


Beyoncé met een emotionele lofzang op First Lady Michelle Obama. De zangeres is al vanaf het begin nauw verbonden met de Obama’s. Op de dag van de inauguratie had ze de eer het nummer van de openingsdans te zingen.


Ook Sarah Jessica Parker organiseerde een fundraiser dineetje bij haar thuis, samen net Vogue hoofdredacteur Anna Wintour


Desperate Housewife Eva Longoria zet zich specifiek in voor de Latino stem, en is ook medevoorzitter van de Obama-campagne


Jesse Tyler Ferguson uit Modern Family (een favoriete serie van Obama én Romney) introduceert de quick donate button.


Glee-actrice Jane Lynch spreekt de webvideo in over Obama’s inzet voor LGBT-rechten

En tot slot deze jongens. Niet heel bekend in Nederland, maar sterren van het basketbal veld.

Overigens heeft Mitt Romney ook één NBA ster weten te strikken. Een teleurgestelde Obama-stemmer, Greg Anthony:
http://www.youtube.com/watch?v=gvXtcJJdimA