Nijmeegse kroegeigenaar discrimineert openlijk, kroeg verboden voor ‘bankmedewerkers’

16-10-2012 10:36

Bij het Nijmeegse horeca-etablissement ‘De Kroeg’, is het voortaan verboden voor “bankmedewerkers” om een consumptie te bestellen. De eigenaar, Marco van Groningen, vindt bankmedewerkers namelijk minder dan gewone mensen en volgens hem is iedereen in Nederland gelijk behalve bankmedewerkers. Volgens hem zijn “de banken” namelijk de grote schuldige van faillissementen in de horeca en daarom mag hij best alle bankmedewerkers openlijk discrimineren, vindt Van Groningen zelf. Dit meldt de Telegraaf. “Ik ben helemaal klaar met die banken en hun bonussen”, laat de discriminerende kroegeigenaar weten.

“Ze hebben mij in die periode ook slechte financiële producten aangesmeerd, zoals woekerpolissen en onnodige verzekeringen”, zo onderbouwt Van Groningen zijn keuze om klanten te discrimineren en daardoor dus een ernstig misdrijf te begaan.

Het is nog niet bekend of mensen reeds massaal (anoniem) aangifte hebben gedaan bij één van de vele antidiscriminatiemeldpunten, zoals gebruikelijk is wanneer het om het discrimineren van allochtonen of moslims gaat.

Een goed Nijmeegs meldpunt hiervoor is de Stichting Ieder1gelijk. Die maken er bijvoorbeeld direct werk van als een juwelier zegt allochtone jongeren te weigeren. Dus dan zullen ze hier zeker werk van maken, nietwaar?

U kunt nu (anoniem) melden.