Vijf ideeën voor een Ugg-vrije winter

16-10-2012 11:52

Terwijl we deze maand definitief overschakelen op truien, laarzen, sjaals en op sommige dagen al handschoenen, is het helaas ook weer tijd voor die aanslag op de goede smaak: Uggs. Was er seizoenen lang hoop dat het onding een gewisse dood zou sterven, de Ugg en al zijn nog lelijkere stiefbroertjes en -zusjes lijken zich definitief gevestigd te hebben in het Nederlandse straatbeeld.

Binnenhuisschoeisel
Ja, ze zijn ongetwijfeld heerlijk warm. En je kan alleen maar hopen dat ze net zo comfortabel zijn als sloffen, vanwege de gelijkenis met dit binnenhuisschoeisel. Maar de zolen zijn eigenlijk te slecht om er fatsoenlijk een eind op te lopen. Om met mijn schoenlapper te spreken: ”Een ramp voor je voeten, en dat tegen die prijs!”.

Kortom, om het visuele en lichamelijke leed van de wintermaanden wat te verzachten, hebben wij een aantal alternatieven bedacht voor de Ugg:

1. Warme sokken
Bijvoorbeeld gebreide sokken. Warm en te verbergen in trendy laarzen. Als je zelf niet kunt breien: maak je grootmoeder blij of bezoek een bejaardentehuis. Daar zijn genoeg kwieke dames die met liefde een paar voor je breien. Heb je gelijk een goede daad verricht door een eenzame bejaarde te verblijden met jouw gezelschap.

2. Gevoerde laarzen
Er zijn meer dan genoeg mooie laarzen te vinden die gevoerd zijn. Chic, en als je kwaliteit kiest net zo warm als Uggs. Voor de echt stoere dames: hippe snowboots van Sorel.

3. All Stars
Wil je de casual look van Uggs en vind je laarzen te gekleed of passen laarzen niet bij je outfit, dan zijn Converse All Stars een goede oplossing. Deze allemansvriend-gympen zijn er tegenwoordig ook in leer en/of gevoerd.

4. Enkellaarsjes met nepbont
Er zijn genoeg elegante enkellaarsjes verkrijgbaar met een randje  fake fur langs de bovenkant. Wij zijn tegen echt bont!

5. Doorbijten op je hakken
Bij een mooie outfit horen mooie schoenen. Dat is koud ja, maar als hele bevolkingsstammen het kunnen, kan jij het ook!

Kortom: voldoende redenen om je Uggs te doneren aan een goed doel of als huissloffen te gebruiken!

CC-Foto: Birit Schenk