Derek Ogilvie: ‘Sommige mensen denken dat ik nep ben’ (JOH!)

17-10-2012 09:31

Derek Ogilvie scoort al vier jaar prima op de Nederlandse televisie, maar toch zijn veel mensen niet overtuigd van zijn gave om met overleden mensen te praten. Dat kan hem weinig schelen. “Er zijn mensen die je nooit zullen geloven, maar dat is prima”, zegt de Schot tegen Sp!ts.

“Jullie Nederlanders zijn nog steeds heel kritisch”, vindt Derek. “Mensen komen tijdens mijn boodschappenronde op me af en vertellen dat ze er helemaal niets van geloven en denken dat ik nep ben. Sommige van mijn vrienden geloven niet eens dat ik met geesten kan praten.”

Volgens critici heeft Ogilvie (47) zijn succes te danken aan slim voorbereidend onderzoek van zijn productieteam gecombineerd met improvisatie en overtuigingskracht. Hijzelf ontkent met voorkennis te handelen. “Ik weet van tevoren echt niets over de mensen die ik bezoek.”

De presentator, wiens nieuwe show Ogilvie: Unexpected deze week voor het eerst op de buis is, gelooft dat een deel van het probleem in de montage van zijn programma ligt. “In de show zie je mij vier details over een geest geven, maar tijdens een reading geef ik er veertig. Dan denk ik soms: waarom hebben jullie niet andere, geloofwaardiger stukjes gebruikt?”