WarRoom

Spotje: Obama misleidde Amerikaanse volk inzake Libië

18-10-2012 19:22

De Libië aanval van Mitt Romney op Obama blies op in zijn gezicht tijdens het tweede presidentiële debat. Gelukkig voor hem is daar Karl Rove’s Super PAC American Crossroads om Obama effectiever om de oren te slaan met het drama in Benghazi: “President Obama misled the American people on Libya. This American Crossroads video gets to the bottom of it — piece by ugly piece.” In de hoofdrol: Witte Huis woordvoerder Jay Carney, VN ambassadeur Susan Rice, minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton en CNN debat moderator Candy Crowley. En Obama zelf.

Het debat in kwestie heeft hij voor de kijker gewonnen, maar Benghazi zal de president blijven achtervolgen als het aan de Republikeinen ligt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor beide kandidaten aanstaande maandag wanneer het laatste presidentiële debat geheel in het teken staat van buitenlands beleid. Ongetwijfeld zal dit hele verhaal dan alsnog uitgebreid de revue passeren.

Het spotje gaat ervan uit dat Obama probeerde te verdoezelen dat het om een terroristische aanslag ging. Obama zelf gaf na het debat tegenover een vragensteller toe dat hij wilde wachten tot er meer zekerheid was voor hij het woord terrorisme in de mond zou nemen. Feit blijft dat lange tijd een spontane reactie op de anti-Islam film als reden is gebruikt voor het drama, en daar kon Obama tijdens het debat handig omheen praten.

Benieuwd of Romney maandag wel raak schiet, of dat Obama hem wederom kan weg zetten als een harteloze opportunist die een slaatje probeert te slaan uit de dood van vier Amerikanen.