‘Vrije Universiteit Amsterdam liegt!’ (al jaren)

18-10-2012 10:27

Jeetje, de VU die liegt. Dat verwacht je niet. De VU is, laten we zeggen, toch al één van de betrouwbaarste universiteiten van Nederland. Met een mooie medische faculteit van Eyeworks. Inclusief integere longartsen en dito managers. Ze geven gelasten er ook regelmatig interessante lezingen af. En dan ook nog schaamteloos liegen op de eigen website. Je zou er haast voor naar de UvA verhuizen.

Is overigens alweer een tijdje geleden dat must read studentenwebsite Soggen.nl ontdekte dat de VU gewoon hun complete (website)voorlichting uit de dikke duim zuigt.

Maar vandaag komt het gezaghebbende gratis dagblad Sp!ts er ook mee, dus dan is het echt waar.

Elsevier
Hier check dan: met je opleiding sociologie als allerlaatste(!) eindigen op de ranglijst van Elsevier en dan zelf zeggen dat je de beste(!) opleiding sociologie hebt. Dan heb je ofwel enorme ballen ofwel je bent ontzettend dom (of je neemt deel aan een real life format van Reinout Oerlemans, dat kan natuurlijk ook, maar dat weet je niet omdat de camera’s verborgen zijn).

Hier check dan (2): als één van de slechtste opleidingen Engelse Taal en Cultuur worden genoemd in Elsevier en dan doodleuk op je website publiceren dat je al jaren hoog eindigt in Elsevier en dat je studenten enorm tevreden zijn. Terwijl de studenten massaal klagen over die baggeropleiding Engelse Taal en Cultuur.

Papieren brochure
Zo gaat het nog even door, en door, en door. En dat al sinds 2009, dus het grote liegen is al enkele jaren praktijk bij de VU (nogmaals: je verwacht het niet).

Trouwens, ook de papieren brochure over de opleiding Engelse Taal en Cultuur uit 2011 blijkt uit exact dezelfde leugens te bestaan. Daarom heeft de VU haar foldertjes ook snel door de digitale shredder geduwd.

corporate communication Profilering & Mediarelaties aldaar is wakker geworden en heeft de betreffende webpagina’s snel gezelfcensureerd. Alleen wel een beetje te laat. Er zijn screenshots. En er is Google cache. En alles gaat als een olievlek over de Twitters en de Facebooks.

Nieuwsuur
Dit gaat studenten kosten. Heel veel studenten. Wij verwachten nu zomaar een nieuw prijswaardig momentje voor Mariëlle Tweebeeke in Nieuwsuur vanavond.

Terecht weet nu heel Nederland dankzij de noeste onderzoeksjournalistieke vaardigheden van Soggen.nl welk een onvoorstelbare hoeveelheid leugens het academische instituut Vrije Universiteit op haar website heeft staan.

Dag VU! Hoi UvA!