WarRoom

De post-debat spotjes: Obama’s slotwoord en Romney trapt na

23-10-2012 16:27

Nadat hij Mitt Romney aan zijn bajonet gespietst heeft in het derde en laatste debat, eindigt president Obama nu met een positieve noot. Dit nieuwe tv-spotje mag gelden als zijn closing statement en het barst van de hope, change, vijf miljoen banen, en geheel in de geest van het debat: een shout out voor onderwijs op nummer een in Obama’s nieuwe plan voor een tweede termijn: Blueprint for America’s Future. De zonnige toon doet al snel denken aan Reagans “It’s morning in America” .

Aan de andere kant gaat Mitt Romney, die zich in Boca Raton bescheiden opstelde, er nu wel met gestrekt been in in een spotje met wat best of Mitt Romney momenten uit het debat. Het is een verzameling klinkende uitspraken van Romney die aan elkaar gemonteerd zijn, en beeld van een Obama die alleen maar te luisteren heeft. Wellicht dat dat werkt bij de vele Amerikanen die het oorspronkelijke debat niet hebben gezien, het was immers ook Mondaynight, Football night.

http://www.youtube.com/watch?v=_rE3NZr_oMo&feature=g-all-u

Team Romney heeft ook net als Obama een speciaal closing statement-spotje gemaakt, maar ook daar wordt nog wat nagetrapt:

http://www.youtube.com/watch?v=gxkApBghfDM&feature=g-all-u