Politiek

Van Rey-getrouwen laten coalitie Roermond klappen

23-10-2012 16:18

MET UPDATE – De VVD in de Roermondse gemeenteraad stapt uit de coalitie. Dat maakte fractievoorzitter Dré Peters dinsdag bekend. “Volgens Peters is het vertrouwen in de politiek bij de burgers weg. “Er wordt voortdurend gesuggereerd dat het stadsbestuur niet transparant functioneert. Er wordt steeds naar de VVD gewezen. Dat maakt het onmogelijk om te functioneren,” aldus Peters.

Het opstappen is ook een daad van ‘solidariteit’ met de maandag opgestapte wethouder Jos van Rey. Daarmee is het volgende hoofdstuk in de kwestie Van Rey geschreven. Want het boek kan nog lang niet dicht.

GroenLinks zegt méér te weten over Van Rey
Donderdag vergadert de gemeenteraad van Roermond over de kwestie. En dat zou nog weleens vuurwerk kunnen opleveren. GroenLinks-raadslid Marianne Smitsmans stelde maandagavond-  toen Van Rey opstapte – namelijk over brisant materiaal te bezitten aangaande de van corruptie verdachte liberaal.  Smitsmans zegt over nieuw feitenmateriaal te beschikken nadat zij door de Rijksrecherche was gehoord inzake de kwestie.

Update 17:38 – De affaire rond Van Rey uit Roermond is ‘vervelend’ voor de landelijke VVD, maar zegt niets over de cultuur en de kwaliteit van de bestuurders in de partij. Dat zei VVD-partijvoorzitter Benk Korthals dinsdag in Den Haag.

Volgens Korthals doet de VVD er alles aan om ‘nette en integere bestuurders’ te hebben. In opleidingen en trainingen wordt daar door de partij ook aandacht aan besteed. Het beeld dat VVD’ers graaiers zijn, klopt volgens hem niet.