ThePostOnline

Zehra (22) is de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN

25-10-2012 21:28

Zehra Sariaslan uit Harderwijk is gekozen tot de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN. Ze moest het opnemen tegen twee geduchte tegenstanders, maar uiteindelijk koos het grote publiek gisteren op het jongerenevent over de VN, UN&me, Zehra als nieuwe jongerenvertegenwoordiger.

De komende twee jaar zet Zehra, student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht, zich in om de stem van Nederlandse jongeren te laten horen bij onder andere de Verenigde Naties. Binnenkort vliegt Zehra naar de Verenigde Naties in New York. Daar zal zij zich oriënteren op de speech die zij volgend jaar geeft voor de Algemene Vergadering van de VN. De verkiezing is georganiseerd door NJR, in samenwerking met NCDO en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De afgelopen weken moest Zehra zoveel mogelijk jongeren zien te overtuigen van haar kwaliteiten als jongerenvertegenwoordiger. Uiteindelijk bepaalde het aantal stemmen dat via sms, de website en op het evenement UN&me binnenkwam, wie de winnaar werd. In totaal is er 5593 gestemd, waarvan 77 procent van de stemmen naar Zehra zijn gegaan. De weken campagnevoeren hebben geloond, want nu is Zehra écht de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN.

Direct na het verlossende woord vertelt zij vol emotie: “’Ik voel mij ontzettend gelukkig en had het totaal niet aan zien komen. Afgelopen weken heb ik hard campagne gevoerd, onder andere door middelbare scholen te bezoeken en mijn connecties in te schakelen. Vanavond vier ik feest!”’

DeJaapCampus is mediapartner van deze verkiezing