De twee make-up must haves voor de zonloze maanden

30-10-2012 10:46

Het bruine kleurtje dat je deze zomer op Ibiza hebt opgedaan, is rond deze tijd van het jaar wel van je huid verdwenen. Je gezicht wordt vanaf nu alleen nog maar witter en bleker, waardoor sommigen misschien wordt gevraagd of ze soms ziek zijn.

Omdat niet iedereen onder de zonnebank wil liggen voor een gezonde teint en gratis huidkanker, volgen hier een aantal tips om er niet als een lijk bij te lopen.

Een make-up masker hoeft dus niet
Veel vrouwen denken dat ze een dikke laag foundation nodig hebben in de donkere wintermaanden. Het zijn dan ook deze vrouwen die juist daardoor een te donker hoofd krijgen. Foundation kan en mag naar gelieve gebruikt worden, maar koop alsjeblieft de goede kleur. De bedoeling van foundation is namelijk niet om je super bruin te maken, maar om je een egaal, net iets getinter en fris gezicht te geven. Een make-up masker hoeft dus niet.

Zonder rare borstels of kwasten
Voor de vrouwen die, om welke reden dan ook, liever geen foundation willen gebruiken bestaat er de getinte dagcrème. Een dagcrème “met een vleugje foundation” wordt het ook wel genoemd. Bij de getinte dagcrème moet nog steeds goed op de kleur gelet worden. Let ook op het insmeren van de hals en zichtbare décolleté. Niets is gekker dan een egale, net iets getintere, gezichtshuid in combinatie met een witte hals en dito décolleté. Een fijne getinte dagcrème is bijvoorbeeld de Olaz Touch of Foundation. Gewoon te koop bij de drogist en de crème smeert fijn uit zonder rare borstels of kwasten die je soms wel nodig hebt bij het
aanbrengen van foundation.

Met concealer is je leven leuker
God heeft de concealer niet zonder reden uitgevonden. Je leven is een stuk leuker met concealer, aangezien het onder andere de tekenen verbergt die een nacht lang doorhalen met zich meebrengt. Het is een product dat het gehele jaar door gebruikt mag worden tegen de blauwe kringen onder je ogen en rode plekjes in je gezicht. Breng het aan onder je ogen, naast je neusvleugels en onder je onderlip. Je gezicht wordt er meteen een stuk egaler van, omdat concealer de lijnen bij je mond en rond je neus en ogen zachter maakt.

De Mercedes onder de concealers is Touche Éclat van Yves Saint Laurent. Hij is echter vrij duur in verhouding met de hoeveelheid die je voor de prijs krijgt. Een goed alternatief is de All About Eyes Concealer van Clinique. Deze is meteen geschikt voor de meest moeilijke huidtype’s, aangezien Clinique parfumvrije en hypo-allergene make-up maakt.

CC-Foto: Mark J Sebastian