WarRoom

Verstandige Europeanen kiezen voor Mitt Romney

31-10-2012 09:51

Het is inmiddels een vast ritueel bij de Amerikaanse verkiezingen dat er een peiling komt waaruit blijkt dat Europeanen massaal op de democratische kandidaat willen stemmen. We zijn in Europa zo’n beetje allemaal voor President Barack Obama. Onterecht. De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney kent Europa veel beter dan Obama. Hij heeft tijdens de Vietnam-oorlog twee en een half jaar gezellig in Frankrijk gewoond en wil tal van maatregelen doorvoeren die voor ons Europeanen gunstiger zijn dan de mislukte plannetjes van Obama.

Welbegrepen eigenbelang
Terwijl we in Europa bezuinigen, pompt President Mitt Romney geld in de economie. Iedereen krijgt een belastingverlaging van 20% en er gaat veel geld naar Defensie. Dit zal de wereldeconomie een oppepper geven waar we in Europa sterk van kunnen profiteren.

Romney zegt wel, dat hij flink wil bezuinigen maar daar zullen vooral de allerarmsten last van hebben. Chronisch zieken, ouderen, uitkeringstrekkers en mensen die rond de armoedegrens zitten zijn de klos. Voor ons in Europa is dat echter geen probleem. Deze mensen kopen hun spulletjes namelijk toch bij de Wal-Mart supermarkt, die alles uit China haalt. Rijkere Amerikanen besteden hun geld juist aan geïmporteerde Europese luxeproducten zoals Duitse auto’s, Franse wijn, Italiaanse schoenen en Nederlandse bloemen.

Goed voor Europese economie
De Republikeinse kandidaat wil daarnaast de universele belastingen afschaffen. Deze belastingen moet je als Amerikaan betalen over je inkomsten ongeacht in welk land je het geld hebt verdient. Amerikanen betalen onder President Romney alleen nog belasting over het geld dat ze in de Verenigde Staten verdienen. Dat maakt het voor ondernemers voordeliger om in Europa een handeltje op te zetten. Dat is goed voor de Europese economie!

Idealen
Naast het welbegrepen eigenbelang hebben Europeanen ook idealen. Helaas is President Obama veel minder vooruitstrevend dan Europeanen denken. Obama verzet zich niet tegen de doodstraf en het wapenbezit. Hij kwam pas tegen het einde van zijn eerste termijn uit voor het homohuwelijk; hij was er in het verleden tegen. Guantanamo Bay is na vier jaar nog steeds open. De nieuwe zorgwet, ‘Obamacare’, laat nog miljoenen onverzekerd. Romney wil alle onderdelen van Obamacare behouden, behalve de onderdelen die geld opleveren. Hoezo grote verschillen?

Tijdens het debat over het Amerikaanse buitenlandse beleid bleek dat Romney en Obama het over de belangrijkste zaken eens zijn. Het optimisme van Europeanen over Obama kan dus nergens op gebaseerd zijn. Net als de voormalige Republikeinse President George Bush is Obama vóór het bombarderen van andere landen door onbemande vliegtuigen. Romney en Obama willen in Syrië allebei de oppositie bewapenen zonder een leger te sturen. Ze zijn allebei fel vóór het verdedigen van de belangen van Israël en tégen een Iraans kernwapen. In 2014 zijn de Verenigde Staten onder beide Presidenten weg uit Afghanistan. Europa werd tijdens het debat niet genoemd.

Romney 2012
Een verstandige Europeaan ziet daarom in dat ‘t voor de idealen weinig uitmaakt wie President wordt. Laten we maar proberen om meer geld van die Amerikanen te vangen. Romney 2012! God bless America!

Roald Vogels is een Democraat die de Amerikaanse verkiezingen graag wil relativeren.