Bladen

Bløf heeft geen zin in kritisch interview

02-11-2012 13:19


Een cameraploeg van EenVandaag is tevergeefs naar Middelburg afgereisd voor een interview met de mannen van Bløf. Het actualiteitenprogramma wilde de band interviewen naar aanleiding van hun 20-jarig jubileum. Eenmaal aangekomen bleken de mannen niet gediend van kritische vragen over hun teksten. EenVandaag gebruikte het twitteraccount @BLOF_teksten als aanleiding voor het interview. Dat account persifleert de vaak onbegrijpelijke tekten van de Zeeuwse band. Waar de echte Bløf zingt over “Er zijn vliegtuigstoelen, miljoenen bijbedoelingen en bovendien zijn er limousines, en er zijn leugens over sterren die we toch niet zien“, of “Neem de klok mee, Zet hem ongelijk, Laat de wijzers draaien, Pak je schoenen, Zet ze uit de pas, Ik zal de doos bewaren, Tot-ie vol is“, daar twittert het satirische account welluidende teksten als “Het matras was het strijdtoneel van de liefde. Ik sta huilend voor het onopgemaakte bed. Het ruikt al weken naar bedorven pret.

Toen de journalisten de onbegrijpelijke teksten ter sprake bracht, greep de manager van de band in. “Het is klaarblijkelijk niet de bedoeling dat journalisten vragen aan Bløf gaan stellen over de teksten van Bløf. want ‘ze hebben geen zin om zich te moeten verdedigen’,” schrijft het actualiteitenprogramma op haar weblog. De makers hadden geen zin in een interview waarin ze de helft van hun vragen niet konden stellen. “En dus zijn we maar weer afgedropen naar Hilversum.”

De Zeeuwse band heeft zelf ook gereageerd op het mislukte interview. ¨Leuk, een interview met 1vandaag over ons 20-jarig jubileum. Dachten we. Nog voordat we geïnstalleerd waren bleek het vooral over de voor- en tegenstanders van onze teksten te gaan. Iets waar wij wij niet zoveel mee kunnen natuurlijk en ook niet de afspraak, want vooraf verzwegen,” schrijven Paskal Jacobsen en zijn mannen op hun Facebookpagina. “Als zoiets nu valt tijdens een leuk interview is het wat anders, maar om daarmee te beginnen en en vervolgens de makers van een twitteraccount dat ‘BLØF-teksten genereert’ daarop te laten reageren, wat hebben wij daaraan? Om dit dan ook nog nadat we voor de eer hebben bedankt op een blog te zetten… Tja, dat verwacht je niet van een serieus nieuwsprogramma. Heel kinderachtig.” U ziet, niet alleen de songteksten van Bløf zijn soms moeilijk leesbaar.

Cc-foto: CrazyPhunk