Politiek

Interne PvdA-communicatie: Smoel houden!

02-11-2012 14:29

Diederik Samsom is de hele ochtend bezig op twitter vragen te beantwoorden over het Regeerakkoord dat hij samen met Mark Rutte heeft getimmerd. Lovenswaardig, zo mogen wij twitteraars onze politici graag zien. Actief PvdA-lid en DeJaap-redacteur Giselle Schellekens had echter een vraag. Maar deze, oordeelde het voormalig IJsselstijnse PvdA gemeenteraadslid Huib Panhuyzen, droeg niet bij aan het ‘partijbelang’. Kop houden dus!

Samsom is sinds vrijdagochtend vroeg actief op Twitter om allerlei vragen van volgers te beantwoorden over plannen uit het regeerakkoord dat hij met VVD-leider Mark Rutte heeft gesloten. Veel vragen gaan over de financiƫle gevolgen van het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie.

Is twitteractie affectief?
“Leuk dat Diederik Samsom zoveel tijd in Twittervragen steekt maar het is net zo effectief als vragen beantwoorden in ‘n afgelegen buurthuis”, stelde Schellekens. Volgens haar maakt twitterend Nederland maar een klein deel uit van het electoraat. Nu ja, dat is een hele discussie op zich. Gelukkig voor Samsom hielp de Volkskrant hem de miljoenen niet twitterende Nederlanders te bereiken. Probleem opgelost.

Bevel vanuit de Domstad
Maar niet voor het Utrechtse PvdA-lid Huib Panhuyzen dus. Vanuit de Domstad verordonneerde hij op klassiek sociaal-democratische wijze Schellekens ogenblikkelijk te stoppen met haar tweets. Het partijbelang, de inzet van Diederik lagen onder vuur! Jawel, Panhuyzen vindt het nu wel genoeg geweest!

Misschien kan Panhuyzen zich beter met de lokale politiek bezighouden. De SP wil namelijk weten of de verantwoordelijk PvdA-wethouder een asbestrapport onder de pet heeft gehouden.