Politiek

Diederik Samsom: PvdA is geen mooiweerpartij

03-11-2012 12:53

De PvdA is geen ‘mooiweerpartij’, maar een partij die bereid is om juist in moeilijke tijden verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst van Nederland. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom zaterdag bij het begin van het PvdA-congres in Den Bosch.

“We zijn op ons best als we het hardste nodig zijn. En we zijn nu heel hard nodig”, zei Samsom tegen zijn partijleden, die later zaterdag nog moeten stemmen over het regeerakkoord met de VVD en over deelname van de PvdA aan een kabinet met de VVD.

“Wat voor ons ligt is een mooi akkoord, maar het is geen gemakkelijk akkoord. Voor niemand. In de komende vijf  jaar zullen ingrijpende maatregelen worden doorgevoerd, die door iedereen gevoeld zullen worden”, zei Samsom over het regeerakkoord.

Regeerakkoord is niet amendeerbaar
Moties van PvdA-leden of -afdelingen die strijdig zijn met het regeerakkoord van VVD en PvdA worden niet in stemming gebracht op het congres zaterdag in Den Bosch. Dat heeft het partijbestuur besloten.

Het regeerakkoord is niet amendeerbaar en daarom zijn moties die in strijd zijn met de door PvdA-leider Diederik Samsom gemaakte afspraken met de VVD ‘niet toelaatbaar’. Het congres kan wel de PvdA-fractie oproepen iets wel of niet te doen.

Meekijken doet u hier.