Weekend Wrap-Up: Week 44

05-11-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Dit weekend veldrijden, beetje tennis, hardlopen, turnen en darts.

Medailles in de blubber
In een Europese sport als veldrijden zijn het EK en WK ongeveer hetzelfde. Soms is er een verdwaalde Amerikaan op het WK, maar verder zijn het dezelfde deelnemers. Bij de mannen elite zijn ze daarom met het EK gestopt. De dames en jeugd doen het nog wel en hielden hun Europees kampioenschap in Ipswich. Het werd een Nederlands feestje.

Sanne van Paassen pakte zilver achter de Britse Wyman. Mooi, maar niet zo goed als onze jochies. Bij de junioren won het zoontje van de legendarische Adri van der Poel goud en bij de beloften werd Mike Teunissen Europees Kampioen. Vlak daarachter legde Corné van Kessel beslag op het zilver. Een dag later was de superprestige in Zonhoven en ook daar stond de top-10 in verschillende categorieën vol met Nederlanders. Het zou een kwestie van tijd moeten zijn voor we het veldrijden ook bij de volwassen mannen terugveroveren op de Belgen.

Gaylord Epke
Terwijl een groep Nederlanders onder leiding van Erben Wennemars rondhuppelde over de lijken van uit het water gehaalde slachtoffers van Sandy had Epke Zonderland dit weekend wat anders te doen. Hij deed het onmogelijk geachte: vier vluchtelementen op rij. Zijn concurrenten worstelen nog met drie, Epke doet er op de training, vier jaar voor Rio, eventjes vier. Met nog vier jaar de tijd om hier routine van te maken lijkt het Braziliaanse goud al zekergesteld.

Verder won de kale darter Van Gerwen alweer een toernooi. Won Richel Hogenkamp een toernooi in de kelder van het Tennis en verloor Jean-Julien Rojer met zijn Pakistaanse dubbelpartner de finale van Parijs. Ze waren overigens al geplaatst voor het afsluitende ATP toernooi. Jean-Julien Rojer, de enige tennistopper die we op dit moment hebben.

CC-foto: IVESONE.COM