Bladen

Wie mist nieuws door reclameblok, RTL of NOS?

05-11-2012 14:25

Raadseltje van de dag. De beëdiging van het nieuwe kabinet werd vanmorgen uitgezonden op Nederland 1 en RTL, maar wie miste het nieuws omdat de reclame nog bezig was, het commerciële RTL, of de publieke omroep NOS? Logisch natuurlijk, de NOS. De inhuldiging ging iets eerder van start dan gepland, waardoor de beelden binnen kwamen op het moment dat er nog reclame was bij de publieke omroep. RTL Nieuws zond de beëdiging wel live uit. 

Na koortsachtig beraad tussen de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en de NOS, werd besloten om de beëdiging gewoon nog een keer te doen. De kijkers van het NOS Journaal werden dus getrakteerd op een toneelstukje, terwijl RTL Nieuws haar publiek wél de echte beëdiging voor kon schotelen. Al die rottige reclame ook bij de Publieke Omroep…

Update: Hare majesteit de Koningin was niet gelukkig met de herhaling. Als haar wordt verteld dat de ceremonie over moet, is duidelijk te horen dat zij zegt: “Gaan we het opnieuw doen? Echt? Niet toch? Dan wordt het een toneelstukje.” Zoals te horen bij, uiteraard, RTL Nieuws.