Politiek

Karla Peijs gaat met pensioen: 62.000 euro gemeenschapsgeld voor een feestje *katsjing*

07-11-2012 16:21

Ach, er neemt weer eens een Commissaris van de Koningin afscheid. Tijd voor een feestje dus! Wat zoiets dan kost? 62.000 euro. Maar dan hebben we het ook wel over een afscheidsfeest voor Karla Peijs (68, dus doei!) én een introductiefeest voor de nieuwe Commissaris van de Koningin (we mogen nog niet weten wie dat wordt, maar we gokken op iemand die tot nu toe voor de PvdA in de Tweede Kamer zat) te Zeeland. Dus eigenlijk gaat het om maar 31.000 euro per receptie. “Voor de Zeeuwse bevolking!”, aldus een woordvoerster van de provincie Zeeland. De plaatselijke politiek in de vorm van Partij voor Zeeland (die bestaat echt!) is er, terecht, minder blij mee.

De Partij voor Zeeland zegt: “Geen cent te veul! We worstelen en komen deze crisis nooit te boven als de overheid geld stuksmijt voor poenige recepties”, zo ongeveer kun je de reactie van de Zeelanders aldaar wel parafraseren.

Maargoed, uit ervaringen met provincies opgedaan in het verleden kunnen we voor de toekomst garanderen dat die feestjes straks gewoon doorgaan en gewoon 62.000 euro gaan kosten.

En dan is het na deze feestjes wachten op de aanstelling of afscheid van een dijkgraaf.

Die provinciekassa moet blijven rinkelen nietwaar? Parbleu plebs! Waar is de kaviaar?

*Katsjing*