Vrouwenhaat in Saudi Arabië voortaan extra benadrukt in parlement

07-11-2012 13:23

Het middeleeuwse zon- en oliestaatje Saudie Arabië is streng islamitisch. Dat betekent behalve haat tegen alles wat niet hetzelfde gelooft ook het standaard onderdrukken van vrouwen. Die zijn namelijk van het zwakke geslacht en in acceptatie van zwakke geslachten voorzien religies van vrede en tolerantie doorgaans iets minder. Zo mogen vrouwen in Saudi Arabië geen auto rijden (wat terecht is overigens, scheelt een hoop leed, zeker als het om achteruit inparkeren gaat) en mogen ze qua politiek net zo veel als Nederlandse vrouwen bij de SGP. Maar, daarin komt verandering. Vrouwen mogen vanaf volgend jaar plaatsnemen in het Saudische parlement. Moeten ze wel achter een muur gaan zitten zodat ze onzichtbaar blijven, dat dan weer wel.

Uiteraard hebben de vrouwen verder geen functie in het parlement. Alleen parlementariërs die door de koning worden uitgekozen kunnen ook daadwerkelijk iets uitrichten, zolang het de koning bevalt.

De koning kiest doorgaans alleen mannen uit. Want nogmaals, en je kunt het niet vaak genoeg benadrukken, in streng islamitische landen zijn vrouwen bedoeld voor seks, om op te slaan, om te haten en om te onderdrukken.

De verlichte westerse wereld zou wel graag zien dat u respect heeft voor deze culturen. We willen namelijk graag olie blijven ontvangen van deze middeleeuwse mensenrechtenloze landen.