Bladen

Badr Hari: Geef me nog een kans

09-11-2012 13:47

Badr Hari heeft zijn excuses aangeboden voor de klap die hij tijdend dancefeest Sensation heeft gegeven aan zakenman Koen Everink. Hij deed dit aan het eind van een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Amsterdam. Ook vroeg hij om een tweede kans. “U ziet mij hier nooit meer terug,” aldus de kickbokser tegen de rechter.

Volgens Hari kan de officier van justitie niet begrijpen wat het effect van de zaak op zijn leven als atleet is. Hari zegt dat zijn ‘leven op de kop ligt’. “Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik ben,” zei Hari. De kickbokser is geschrokken van de volkshetze die ontstond na de mishandeling in de skybox. Hari: “Ik ben bang dat mensen me willen laten bloeden voor wat ik niet heb gedaan.”

Het OM vindt dat Hari in voorarrest moet blijven, omdat hij door zijn dubbele paspoort zou kunnen vluchten naar Marokko. Daarnaast is het OM bang dat hij getuigen zou kunnen ‘beïnvloeden’ als hij vrijkomt. De rechtbank in de hoofdstad beslist later vandaag of de 27-jarige vechtsporter in de cel moet blijven.

ANP/DeJaap