Politiek

Gemeente Heerlen wil meer RESPECT van raadsleden

09-11-2012 11:53

Grutjes nog es an toe! Wel pot vol blommen! Dit moeten we toch niet willen met elkander in dit land? Dit hebben we zo toch niet afgesproken? Denken die Heerlense raadsleden dan nooit eens aan de toon van het debat? Waar is het respect en fatsoen gebleven? ‘Dit kan zo niet langer!’, zei burgemeester Paul Depla (PvdA) van Heerlen. En daarom gaat de burgemeester samen met D66 en GroenLinks te Heerlen actie ondernemen tegen al die gemene respectloze harde woorden smijters in de gemeenteraad.

Zo zal er in de toekomst onder andere vaker “foei!” worden geroepen door GroenLinksers en D66’ers.

Ook zal de burgemeester zelf veel vaker zijn wijsvinger laten wapperen en zal het mantra “nou, nou, nou, moet dit nou allemaal zo?” bij wijze van eindgebed als vaste afsluiting van de raadsvergadering worden gebezigd.

Ook het schandelijke “gooien met modder” op twitter tussen Heerlense raadsleden onderling zal worden aangepakt.

Wanneer iedereen in de Heerlense gemeenteraad keurig met twee woorden spreekt, het haar niet langer tot over den ooren draagt en de naargeestige vergeenstijlisering van het vocabulaire een beetje voor zich houdt, zal Heerlen veranderen in een paradijs vol regenbogen, eenhoorns, glitterpony’s, een junk- en drugsrunnersvrije binnenstad en natuurlijk bakken vol nivellering die dagelijks bij het stadhuis worden bezorgd.

Want iedereen weet: het gaat bij besturen niet om de inhoud van een debat, het gaat om de TOON van een debat.

Je kunt maar beter actie ondernemen tegen taalverloedering en onfatsoen dan actie ondernemen tegen de échte problemen in de stad, nietwaar?