Weekend Wrap-Up: Week 45

12-11-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Dit weekend schaatsen, ijshockey, veldrijden, tennis, wielrennen en het eerste Rio-goud voor Nederland.

Goud!
Het eerste goud is binnen! Op de medaillespiegel van Rio 2016 kan achter Nederland alvast een hoogste podiumplek worden genoteerd. Dit weekend maakte zeilbond ISAF namelijk bekend dat windsurfen olympisch blijft. Geen kitesurfen dus. Kampioen Dorian van Rijsselberghe hoeft dus niet meer achter een vlieger te hangen. Natuurlijk deed hij even voor de vorm alsof hij het allemaal vreselijk vond, maar van binnen juichte hij natuurlijk. Vier jaar lang de enorme voorsprong die hij op de concurrentie heeft uitbouwen, blessure-vrij blijven en die plak is voor ons.

IJs
Op deze plek zal ik alleen aandacht aan schaatsen besteden als het een beetje aansprekende internationale wedstrijd is. Anders krijg je hetzelfde gezeur als dit weekend. Een coach die de bond de schuld geeft voor het feit dat niemand dit NK afstanden interessant vond en een valsspeler die toch geselecteerd wordt.

Op het ijs gebeurde er namelijk iets leukers dit weekend. De Nederlandse ijshockeymannen plaatsten zich voor het OKT. Stoere mannen op schaatsen die niet bang zijn om elkaar overhoop te schaatsen. Raar dat Nederland daar niet altijd enorm goed in is. Ons landje brengt grote mensen voor die ook nog eens goed kunnen schaatsen meestal. Met meer bekendheid en een schepje traditie zou zo’n OKT geen probleem moeten zijn. Maar helaas zal het waarschijnlijk het eindpunt voor deze mannen zijn.

Lance de sukkel
Lance Armstrong is een lul. En na dit weekend nog meer. De Grote Bedrieger dacht dit weekend grappig te zijn door een foto te twitteren waarop hij tussen zijn gele truien ligt te relaxen. Haha, heel leuk Lance. Heel grappig dat je zo’n enorm dopingnetwerk hebt opgezet. Lachen hoor, hoe je je ploeggenoten aanzette tot dopinggebruik. Hilarisch hoe je je sport beschadigd hebt.

En dan nog…
Nog twee vermeldenswaardige prestaties. Lars van der Haar nestelde zich wederom tussen de Belgen in het veldrijden. Hij werd derde tijdens de cross in Hamme-Zogge, een wedstrijd die meetelt in de superprestige. Voor onze dubbelspecialist Jean-Julien Rojer zijn de ATP World Tour Finals afgelopen. Zonder een set te pakken. Maar toch mooi dat hij mee mocht doen.

CC-foto: AG Gilmore