Bladen

‘Badr Hari had contact met getuigen’

13-11-2012 17:10

Badr Hari heeft niet alleen de voorwaarde om geen horeca te bezoeken geschonden, hij had ook contact met twee getuigen. Dat stelt het Openbaar Ministerie in Amsterdam dinsdag. Hari werd vrijdag door de Rechtbank voorlopig vrijgelaten, op voorwaarde dat hij geen horeca zou bezoeken en geen contact op zou nemen met getuigen. Het OM vraagt de rechtbank dan ook om Hari opnieuw in hechtenis te nemen.

Het contact met de getuigen rekent het OM Hari zwaar aan “zeker omdat een van die getuigen de volgende dag zou worden gehoord over de zaak Hari door de rechter-commissaris,” aldus Alexandra Oswald van het Openbaar Ministerie. Zij stelt dat Hari twee belangrijke voorwaarden voor zijn tijdelijke vrijlating heeft overtreden. Hari heeft in twee restaurants geluncht, zegt ze. Een keer op zondag en een keer op maandag. “Daarmee toont hij aan dat hij lak heeft aan de gestelde regels en voorwaarden.”

De 27-jarige kickbokser werd maandagavond opnieuw opgepakt, omdat hij de voorwaarden zou hebben geschonden die de rechtbank vrijdag had verbonden aan zijn voorlopige vrijlating.

ANP/DeJaap