ThePostOnline

Badr Hari erin geluisd door justitie

14-11-2012 11:16

Het is schandalig hoe Badr er in is geluisd door justitie, met vage en misleidende kreten als ‘horeca’. Had niemand Badr even kunnen uitleggen dat hij beter naar Zijtaart had kunnen gaan, dat zo’n sporthal heel toegankelijk is en geen horeca? Veilig gebied zeg maar. Alleen het woord al, horeca, wat betekent dat nou helemaal. Voor een straatmarokkaan uit Oost. Waarom is er in de hele Utrechtsestraat geen normale broodjeszaak waar je wel in mag? Zoiets als de Febo in de van Wou, zevenhonderd meter verderop. Nog even en je mag geen koffiehuis meer in. Of je krijgt een moskeeverbod.

Enkelband
Als het allemaal zo belangrijk was en zo serieus dan had Hari gewoon een enkelband kunnen krijgen.  Wat kost zo’n enkelband nou helemaal? Een fractie gewoon. Doet het goed in de ring, qua imponeren. Intimidatie is en blijft een factor tenslotte. Zeker voor een prof.

Dus als ze hem iets hadden gegund hadden ze hem wel kunnen vastketenen. Aan het bed van Estelle, of ergens in de ring. Als het maar geen horeca is. Het was ook behulpzaam geweest om even die nummers van de getuigen te blokkeren in zijn telefoon. Zo ingewikkeld is dat niet en het voorkomt een hoop gedoe.

Terug
Nu laten ze Badr gewoon aan zijn lot over. Hij moet zelf maar een beetje raden wie getuige is en wie niet. Moest natuurlijk wel mis gaan. En dat was ook de bedoeling. Hij zei nog: ‘geef me een kans’. Hij zei nog: ‘u ziet me hier nooit meer terug’. Dus een ding is zeker. Het heeft aan Badr niet gelegen.

Dan die Estelle. Ze wordt eerst aan alle kanten door Ruud voorbij genaaid. Vindt ze een beetje leuke gozer voor zichzelf, zetten ze die vast. Ze schiet zo in de stress dat ze niet eens kan getuigen. Helemaal burned out zeg maar en dan dit. Het ook geen wonder van die lontjes en de losse handjes. Als je er een beetje over nadenkt kan het ook niet anders.

CC Foto: Paul Blank