Bladen

EO schuift dwarslaesie in schoenen hardcore festival

15-11-2012 17:22

Stukje evangelisatie door suggestief koppenmaken. Een aflevering van het EO-programma Jong dinsdagavond was getiteld “Dwarslaesie door hardcore festival”. En zo ging de afleveringsinfo de tv-gidsen in. Opdat de Godvrezende tv-kijkertjes ongezien instemmend zouden knikken en denken: hardcore festivals, ook daarvoor is Jezus aan het kruis gestorven.

In de uitzending zagen we het verhaal van Michael die in 2011 een dwarslaesie opliep tijdens outdoor festival Decibel. Wat is er gebeurd? Waren de beats zo godsgruwelijk hard dat zijn zenuwen kapotgedreund zijn? Stond hij na enkele helse pillen zo hard te stuiteren dat zijn wervels braken? Nee, niets van dat al..

Michael vond het warm en besloot verkoeling te zoeken in het water. Outdoor festival, weet u wel. Maar Michael hield er voor zijn sprong geen rekening mee dat het water nogal ondiep was. Niet dat we schuldigen zoeken, maar duiken in ondiep water is een veelvoorkomende en beruchte oorzaak van dwarslaesies. Met zondige feesten, helse beats en onzedelijke dansen heeft het in ieder geval niets te maken. “Dwarslaesie door domme duik” lijkt dan een betere titel voor de uitzending.