Politiek

Wiegel is de nieuwe Sywert

16-11-2012 09:03

Sywert dacht dat hij de nieuwe Wiegel zou worden met zijn buitenparlementaire fatsoens actvisme, maar invloed had deze blaag natuurlijk niet. Die meepraatsessies op partijcongressen en dikke woorden over participatie van jongeren zijn niet meer gebleken dan ego-pr van een vroeg-oud jongmensch. De enige man die de generatie-revolutie vooralsnog betekenis geeft is een man van 71 jaar met grijs haar en een sigaar in z’n snufferd. Dames en heren, we stellen aan u voor: Hans Wiegel

Het verzet van deze VVD-mastodont tegen de zorgpremie leek een populistisch een-tweetje met enkele VVD-dissidenten om de fout van de leider te kunnen maskeren, maar er zit méér achter Wiegels oproep tot volksverzet.
De babyboomer voelt de pijn van een jongere generatie. ‘Ik maak me dus zorgen over de mensen van zeg 25 tot 43 jaar. Die generatie krijgt het niet alleen nu slechter, maar ook op de lange termijn’, waarschuwt hij in Intermediair. ‘En dat laatste is het gevaarlijkst. Dat is nu een veenbrand en straks misschien een uitslaande. Als je daar niks aan doet krijg je een enorm conflict der generaties. Het is een zwaar woord, maar misschien wel een opstand.’

Zegt dus Hans fucking Wiegel.

Moralistische nivelleringsdrift wordt ‘t niet
Het is pijnlijk om te moeten toegeven, maar deze man heeft gelijk. De groep mensen tussen 25 en 45 jaar dragen de zwaarste lasten, werken het hardst en hebben nauwelijks uitzicht op financiële meevallertjes. Dat de PvdA met zijn moralistische nivelleringsdrift zich vervreemdt van de middenklasse gaan ze bij de volgende verkiezingen bezuren. Nivelleren kun je doen als de taart groeit, maar als de taart krimpt, zoals uit CBS-cijfers blijkt, moet je zorgen dat de mensen die bijdragen aan expansie niet worden gekielhaald.

De generatie 25 – tot 45 jarigen is het groeihormoon voor onze natie, dus pamper ze een beetje zou je zeggen, zeker nu uit cijfers blijkt dat dit menselijk kapitaal snel aan kracht inboet. Het aandeel van de groep 25 tot 45 jarigen neemt al jaren af. Pijnlijk probleem, aangezien deze werkers wél de voorzieningen moeten ophoesten voor de 45 plussers en vooral de weinig productieve 50 plussers, een groep mensen die ook nog eens relatief welvarend is.

De PvdA nivelleert alsof het een feest is, maar beseft niet welke kater het ons land bezorgt. Xander den Uyl, ja de zoon van, voorziet het al wel. De jonge Den Uyl is bestuurder bij pensioenreus ABP en meent dat jongeren voor hun pensioenen de dupe worden van Rutte-II. Net als Wiegel maakt déze sociaal-democraat zich gelukkig wel zorgen.

Spekman brengt geen economische vooruitgang
Wiegel toont met zijn pleidooi meer maatschappelijk bewustzijn en engagement dan menig PvdA-er. De holle neo-socialistische Spekman praatjes brengen geen enkele economische vooruitgang. Wie geniet van nivelleren draagt niks bij aan ons land, maar bevredigt slechts zijn eigen onbehagen.

Bij de volgende verkiezingen zal deze pijn inzet van de verkiezingen worden, en zal de PvdA worden weggevaagd.De ’25-45-ers’ zijn dan de nieuwe sociaal zwakkeren. Het CDA en Wiegel spelen nu al handig in op dit sentiment. Buma gaat politiek volop cashen als de veenbrand nog even doorsmeult.

De keukentafel, daar broeit het!
De revolutionairen bevinden zich niet langer in universiteitsbiebs, in gesubsidieerde politieke babbellokalen of in verschillige tv-studio’s, nee de opstandelingen hebben zich verschanst in vinexlokaties in de provincie. Aan de keukentafel broeit het. Als de cijfers nog roder worden in de huishoudboekjes zouden er inderdaad wel eens messen kunnen worden getrokken.