Yvon Jaspers blij met DNA-match Boer Jasper S.

20-11-2012 15:10

Ook Yvon Jaspers is blij met de succesvolle DNA-match van boer Jasper S. met Marianne Vaatstra. “Dit opent tal van mogelijkheden voor Boer Zoekt Vrouw”, aldus de KRO-presentatrice.

Boer Jasper S. uit Oudwoude moest er dertien jaar op wachten, maar is nu eindelijk aan zijn grote liefde Marianne gekoppeld, dankzij een grootscheeps DNA-onderzoek. “Een eigentijds sprookje”, glundert Jaspers, “en het bewijs dat ware liefde bestaat!”

Smaakvolle serie
De presentatrice voert al gesprekken met boer Jasper om zijn levensverhaal in een smaakvolle serie uit te mogen zenden. “Boer Zoekt Vrouw is als format een beetje uitgewerkt. En we zijn altijd op zoek naar vernieuwing. DNA-matching geeft het programma nét dat beetje extra waarmee we weer jaren vooruit kunnen.”

Yvon krijgt bij het idee alleen al blosjes op de wangen. “Geen speeddates meer met slome stotterende boeren en nooit meer dat geworstel met uiers van ietwat sneue stadsmeisjes. Nee, exacte wetenschap en de zekerheid dat zo’n meisje nooit meer op zoek moet naar een andere man. Een verademing.”

Databank
Yvon is bovendien een databank met DNA-gegevens van boeren begonnen. “Eenzame boeren staan één simpele rughaar af, en wij gaan op zoek naar de vrouw van hun dromen. Een gat in de markt. Want iedereen heeft recht op eeuwige liefde. Tot de dood hen scheidt.”