Bladen

10 koffieautomaattopics: Amerika leeft lekker op de pof en Peter R. wordt stiefvader

21-11-2012 09:56

Ochtendnieuws! Europa heeft ruzie over geld, maar Amerika geeft uit. Peter R. wordt stiefvader, Gordon is een bange boer, Hans Breukhoven date een citybankier en de kroket wordt duurder. Máár lekkerder

Peter R.’s minnares is zwanger

Peter R. de Vries is een held. Oók omdat hij volkomen eerlijk is over zijn open huwelijk. De geboren calvinist heeft alle morele schroom op gebied van het huwelijk van zich afgetrapt, en dat is te prijzen in achterbaks Nederland. Getrouwde Peter heeft een vriendin die nu zwanger is. Niet van hem, maar van een homovriend. De Vaatstra-doorbraak is al prachtnieuws, en dan ook nog dit.

Fiscale afgrond dreigt voor Us Of A

In Europa zijn de ministers van geldzaken woest op elkaar en dreigt het einde van de Euro. in de Verenigde Staten doen ze minder moeilijk over tekorten, want daar hebben ze één munt. Beleggers zijn dan wel bang dat de belastingverhogingen ten koste gaan van de economische groei, maar volgens internationaal econoom Douglas Roberts van de Britse vermogensbeheerder Standard Life Investments zal dat meevallen. ´De Amerikaanse huizenmarkt toont al een jaar lang herstel, de huizenprijzen stijgen al negen maanden. Bovendien is het consumentenvertrouwen sinds augustus toegenomen en is de werkgelegenheid beter dan een jaar geleden. Verder is het vermogen van de huishoudens in de VS gestegen tot $700 miljard, vooral vanwege de waardestijging van het onroerend goed.´

Hans Breukhoven date een City-bankier

Van Vanessa naar een topbankier die wordt geroemd om haar intelligentie en humor. Hans Breukhoven vertrok vorige maand bij Free Record Shop en kondigde aan in Londen te gaan wonen. Nu weten we waarom. Hij is verliefd op een bankier met een exotisch voorkomen en een duizend en één nacht naam.

Adriano is vuile valsspeler

Gentlemen´s agreement
op het voetbalveld. Bij een overtreding schit je de bal over de lijn. De tegenstander schiet de bal dan terug om de tegenstander weer balbezit te gunnen. Niet overal. Adriano van Shaktar doorbrak de regels der sportiviteit door de afgesproken terugspeelbal op de keeper te onderscheppen en te scoren. Hij is de verrader van de dag, en de coach schaamt zich ook.

Christies weerstaat crisis met topomzet

Crisis? Nou niet bij Christies. De omzet bereikte vorig jaar een record met een omzet van 65 miljoen euro, 28 procent meer dan een jaar eerder. Veilingmeester Jop Ubbens geeft een verklaring. De val van Sotheby’s heeft bijgedragen aan de omzetboost. Zeer tot zijn ongenoegen trouwens. ‘Ik mis de reuring en competitie.’
Tip om te kopen? ‘Naoorlogse, hedendaagse kunst van naam en faam is commercieel het aantrekkelijks’, zegt Ubbens vanochtend.

Rihanna gehaat wegens afwezigheid

Zeikerds, die journalisten. Mag je een keer meevliegen in een jet en feesten in de lucht, ben je boos dat Rihanna, die de trip betaalt, niet de hele tijd je hand vasthoudt of je komt entertainen.

Grunberg is Ruttiaan

Arnon Grunberg is een VVD-er in disguise. De linkse colummist van de Volkskrant neemt het op voor de hardwerkende middenklasse. Hij steunt het plan van de Amerikaanse econoom Daniel Altman om mensen die leven van hun vermogen harder te taxen dan knokkende werknemers. ‘Zijn idee verdient het om serieus te worden genomen. Al was het maar omdat loondienst hoe je het wendt of keert toch een vorm van slavernij is.´ Bron: Volkskrant.

Gordon is een bange boer

Gordon is een zanger en een man die de wereld graag op zichzelf betrekt. De blonde krullenbol die al 18 jaar een huis bezit in Kaapstad, de melting pot van Zuid-Afrika, vertrekt omdat er een blanke boer is vermoord. Suggestie: ik ben ook een blanke boer en ik word ook vermoord. Tja, zo kun je denken. De feiten zijn als volgt: Detroit is gevaarlijker dan Kaapstad en de meeste moorden in Kaapstad vinden plaats in zwarte buurten en door onderling geweld van jongeren. En die nemen af. Anyway, welkom terug, Gordon.

Herrinnert u zich Veronica noggggg!

Adje Bouman en Erik de Zwart gaan weer beginnen met Veronica-programma’s maken vanuit zendschip Norderney, het Veronica-slagschip dat het bestel enterde in 1965. Toch is er nog een klein kwestietje. Gaan de mannen ook weer commercieel uitzenden of is het slechts nostalgie? Het exploitatierecht voor ‘Veronica’ ligt bij een nog steeds florerende vereniging. Die verkocht ooit de radiozender, de tv-activiteiten en het blad, maar heeft nog steeds het intellectueel eigendom van de naam in bezit. Bouman maakt zich geen zorgen, zei hij gisteravond bij BNN Today.

Kroket wordt lekkerder (en duurder)

De afgeketste fusie tussen snackgiganten Royaan en Ad van Geloven levert een vet voordeel op. De kroketten van Royaan (Van Dobben en Kwekkeboom) zullen verbeteren. De fusie met de concurrent werd ingezet om schaalgrootte te bevorderen, maar nu dat niet doorgaat, kiest Royaan voor kwaliteitsverbetering. Royaan gaat weer gebruik maken van verse kruiden, wat bij de fusie zou worden gestaakt, zegt directeur Bart Bakker tegen Het Parool. ‘Bij de productie op grote schaal wordt namelijk gebruik gemaakt van diepvrieskruiden, of de variant met nog minder smaak: kruidenaroma’s.’