Bladen

Britt Dekker heeft spijt van stem op VVD

22-11-2012 12:45

Britt Dekker baalt dat ze in september op Mark Rutte (VVD) heeft gestemd. “Ik maak me zorgen”, schrijft ze in haar column in Hitkrant. “Laatst mocht ik voor het eerst stemmen en ik heb nog wel op Mark Rutte gestemd. Waarom, vraag ik me af. Spijt!”

Megaverschillend
Volgens de 20-jarige presentatrice en reality-ster had Rutte nooit samen moeten werken met Diederik Samsom van de PvdA. “Deze twee gasten moeten samen dus grote beslissingen nemen. Volgens mij kan dat helemaal niet, want ze zijn megaverschillend, net als Ymke en ik.” En Britt kan het weten, want ze praat uit ervaring. Ze ligt regelmatig in de clinch met haar mede-presentatrice Ymke Wieringa. Dan maken ze bijvoorbeeld ruzie over de interbiewvragen. “Dit is klein, maar bij Rutte en Samsom heeft heel Nederland ermee te maken.”

Kaviaar bij de huisarts
Britt is er ook niet blij mee dat mensen die ‘een beetje’ verdienen volgens haar vijfhonderd euro per maand moeten betalen voor de zorgverzekering. “Krijgen we kaviaar en champagne bij de huisarts? En bij de tandarts in plaats van een stuiterbal een groot Playmobilkasteel?”