Bladen

Britt regeert ons land en 9 andere koffieautomaattopics

22-11-2012 09:08

VVD-stemmers, zoals Britt, hebben spijt, Kim van Kooten luistert corpsballen af, Bild spaart Ajax, Joris Linssen is de Dr. Phil van de journalistiek en roken is ook lekker als je 16 bent. En ander ochtendnieuws.

Britt heeft spijt van VVD-stem

Hops, daar gaat de aanhang van de VVD. Niet naar de PVV, maar naar de SGP en het CDA. Op de Bible Belt zijn de verhoudingen al fiks hersteld. In Goerree Overflakkee, een christenenclave, hebben de grefo’s gewonnen bij verkiezingen die werden gehouden vanwege gemeentelijke herindelingen. Het CDA, al vaak doodverklaard, wordt nog eens heel groot met zijn de-midden-klasse-wordt gepakt verhaal. Ook in de gemeente Schagen in Nood-Holland, een provincie waar de VVD heerste, slaan de christen-democraten terug. Britt woont daar ook ergens en is zo’n teleurgestelde VVD-er. ‘Ik maak me zorgen. Laatst mocht ik voor het eerst stemmen en ik heb nog wel op Mark Rutte gestemd. Spijt!”

De JOVD is ook al boos. De VVD-youngsters willen spreken op VVD-congres, maar mogen niks zeggen.

Gelben Riesen putzen Ajax

Het valt nog mee hoe onze Duitse vrienden van Bild Ajax kapotschrijven. Het is een feitelijk stukje geworden in Bild, normaal gesproken een lekker stookkrantje, dat er lol in heeft Duitse tegenstanders een beetje te jennen. Keeper Vermeer werd al eens als een dwerg weggezet, maar gisteren was er vooral blijdschap dat Dortmundt de volgende ronde van de Champions League haalde. De 1-4 tik was niet eens de moeite meer waard om met veel leedvermaak te beschrijven.

De terras-monologen van Kim van Kooten

Hoe schrijft Kim van Kooten haar levensechte dialogen? Na Alles is liefde is er nu Alles is Familie, opnieuw met haar levensechte teksten. Hoe dat ze dat toch? Die corpsbalpraatjes bijvoorbeeld uit Alles is Liefde? ‘Om de specifieke manier van praten in Alles is liefde goed te treffen ging ik in Amsterdam op bepaalde terrassen zitten. Die taal kan ik niet verzinnen. Voor zulke specifieke gevallen heb ik een opschrijfboekje.’ (Bron: papieren Parool)

Gaza-Israël ellende opgelost op Thanksgiving

Ja, in één wijk in Washington DC dan. Joodse vrijwilligers gaan samen met moslim-vrienden de straat op om op Thanksgiving voedsel uit te delen aan daklozen in Franklin Park, een wijk een paar straten verwijderd van het Witte Huis.

René van der Gijp lacht om directeur Van der Sar

Hij zat gisteravond op de tribune en keek op zijn telefoon. De nieuwe marketing directeur van Ajax, Edwin van der Sar. René van der Gijp snapt er niks van. Van der Sar doorliep de Johan Cruyff Academy en loopt nu mee aan de hand van topondernemer Michael Kinsbergen om algemeen directeur te worden. Goed idee? In VI – het blad – tiert Gijp: ‘Edwin van der Sar heeft zijn hele leven in een korte broek tussen twee ijzeren palen gestaan en heel hard geschreeuwd wanneer de buitenspelval open moest. En nu heeft hij een stropdas om en gaat hij opeens Ajax leiden? Dat kan toch niet.’

Jasper S.’ joyride gevolg van Vaatstra-stress

Nou, De Telegraaf weet het alweer. De krant die lang volhield dat asielzoekers waarschijnlijk Marianne Vaatstra hadden vermoord, aangezien haar keel was doorgesneden, hebben weer iets. Jasper S zijn bizarre joyride in 2008 zou zijn ontstaan nadat hij hoorde dat de politie veel nieuwe tips had gekregen over de moord op Marianne Vaatstra.

100 keer Hello Goodbye

‘Draaien in de aankomsthal is leuker dan in de vertrekhal’, zegt Joris Linssen, de Dr. Phil van de journalistiek. Voor de honderdste keer stond de NCRV-presentor op Schiphol voor Hello Goodbye. ‘Afscheid nemen doet pijn, in de aankomsthal overheerst de opgewonden blijdschap over de aanstaande hereniging. Soms vinden mensen dat ik weleens diep doorvraag, maar het mooie is dat de meeste mensen zich na afloop van zo’n gesprek juist bevrijd en opgelucht voelen.’ (Bron: papieren Telegraaf)

Stiekem roken is lekker

Eerste daad van staatssecretaris Martin van Rijn. Gij mag pas rookwaar kopen als je 18 jaar bent. De gezondheidsstaats wil de leeftijdsgrens oprekken vanaf 16 jaar. Gaat dat helpen? De eerste reactie vanaf het schoolplein: ‘Als je roken verbiedt, wordt het juist spannender.’ (Bron Volkskrant)

Golfbaan failliet door crisis

Golfen was de sport voor jong rijk en succesvol. Nu zijn er steeds minder mensen jong, rijk en succesvol. Golfbaan Spaarnwoude, tussen Haarlem en Amsterdam, is vrijwel failliet als gevolg van gebrek aan klandizie. Mensen moeten gewoon weer werken overdag. (Bron: Volkskrant)