JOVD verwijt Mark Rutte principeloosheid

22-11-2012 11:19

De JOVD is boos op moederpartij VVD. De jonge liberalen zijn bang dat de partij heeft gekozen voor de macht zonder vast te houden aan haar principes. JOVD-voorzitter Jarico Vos in de Volkskrant vandaag: “De VVD (-) moet waken  dat ze haar liberale waarden niet verloochent ten koste van de macht.”

“Op dit moment staat de VVD op een tweesprong: kiest ze om te verworden tot een machtspartij zonder principes of durft zij te kiezen voor haar idealen en deze uit te dragen?”, schrijft Vos die de Eerste- en Tweede Kamerleden van de VVD oproept ‘als het nodig is op de rem te trappen. Wees dus geen ja-knikker, maar durf tegen te stemmen als het nodig is en strijd samen met ons voor een liberaler Nederland!’ Het gehele opinieartikel leest u hier.

Rutte maakt belofte niet waar
Het rommelt sowieso tussen de de JOVD en de VVD. Zo was de jongerenorganisatie door Mark Rutte zélf toegezegd te mogen spreken op het VVD-congres van komend weekeinde. De VVD-leider zou vijf minuten van zijn eigen spreektijd afstaan aan de jonge liberalen. Het hoofdbestuur van de partij stak daar tot ongenoegen van de JOVD een stokje voor.