Bladen

PSV benadeelt Nederlandse voetbal en 9 andere topics voor bij de koffieautomaat

23-11-2012 09:38

Dank u PSV. Door uw uitschakeling mag Nederland wéér minder clubs leveren in Europa. Ander bizar nieuws: Delft wil seks verbieden, eiland Sandy bestaat niet en in streekromans staan soms hete orgie-scènes. En natuurlijk ons eigen Sinterklaas Journaal. Uw dagelijkse dosis 10 topics voor bij de koffieautomaat.

Delft is seks op naaktstrand beu

Beetje vreemd bericht nu het buiten bijna vriest. Maar goed, het is dus een probleem. Mensen die elkaar in het openbaar liefhebben op het naakstrand in de Delftse Hout. Schande! En nog veel erger! De gemeenteraad heeft vragen gesteld.

Econoom: ‘Grote stagnatie op komst’

Tyler Cowen is een economische zwartkijker. Hij betoogt dat we ons welvaartsniveau niet langer kunnen vasthouden, omdat we te weinig groeien. Dat is het gevolg van de technologische stagnatie. ‘Internet zal mettertijd een grote doorbraak, maar op dit moment overschatten we hoeveel internet heeft betekend en onderschatten we het nog zal betekenen.’

Eiland Sandy bestaat niet

Een eiland in het zuiden van de Stille Oceaan dat op zeekaarten, Google Earth en Google World maps stond te stralen, blijkt niet te bestaan. Toen een schip van een Australische universiteit op zoek ging, troffen ze slechts zee. Maar geen Sandy.

Sinterklaas stopt in Suriname

Huilverhaal over een bejaarde Sint die niet meer in Suriname wil optreden. Na dertien jaar Sinterklaas hangt de Groningse Jan Hoogenberg (75) zijn mijter en baard in de kerstboom. Reden: het feest van de goedheiligman zou in Suriname als een uiting wording gezien van discriminatoir dingetje.

Geil in de provincie

Ja, dat is ook zo. Die grachtengordelliteratuur krijgt altijd alle aandacht, terwijl de streekromans vaak veel spannender zijn en beter worden gelezen. De Volkskrant deed een rode oortjes test en kwam met een provinciale lijst. In een bundel Zeeuwse verhalen beschrijft Freek de Jonge een orgie in het ouderlijke huis in Kloetinge. (Bron: Volkskrant)

Leven Michael Hutchence verfilmd

Het leven van rock ‘n roll held Michael Hutchence kunnen we terugzien in de bios. Hollywood scriptschrijver Bobby Galinsky vertelde op de Australische radio dat hij werkt aan de cinematografische levensbeschrijving aan de sexy INXS-krullebol. Wij denken vooral aan het einde van de film. Was het zelfmoord of was het een bizar  asturbatiem-ongelukje toen hij naakt met een koord op zijn nek werd gevonden in een hotelkamer?

Kate Moss weer eens naakt

De Spaanse Vogue scoort met een naakte Kate Moss, voor de 356 ste keer  in haar leven alweer, het kan ook nog iets meer zijn trouwens. Mario Testino, de man die ook Maxima eens (met kleren aan) vastlegde voor Vanity Fair, deed het knip- en plakwerk.

Speelgoedwinkels failliet vóór Sinterklaas

Dramatisch verhaal over een speelgoedwinkel in Alphen aan de Rijn. Een onderneemster leende 30.000 euro om een speelgoedzaak te openen in een somber wijkje in Alphen. Ze wilde er activiteiten openen en vroeg steun van de gemeente. Niets. Op Radio 1 schoot ze vanochtend vol. Op 1 december, vier dagen voor Sinterklaas zijn strooigoed komt brengen, sluit ze de deuren. Ze is een van de 300.

Vandaag is het Black Friday in The States. Belangrijkste indicatie voor de stand der economie. Hoeveel slaan we in voor Kerst?

Nederland is zwartgeldparadijs

Ewald Engelen, financieel economische relcolumnist, schiet weer eens raak met zijn column in De Groene. Waarom besteden we geen aandacht aan de zwarte schaduw-economie die ons land teistert. Nederland blijkt na Amerika de grootste financiële geldstromen te hebben, buiten het zicht van bancaire toezichthouders.

PSV benadeelt Nederlandse voetbal

Dat PSV zichzelf gisteravond spaarde voor de wedstrijd tegen Vitesse is te begrijpen. Kampioen worden is belangrijk, want leidt tot rechtstreekse toegang tot de goudmijnen van de Champions League. Maar het Eindhovense egoïsme heeft een naar bijeffect. Nederland mag minder clubs leveren als gevolg van de snelle uitschakeling van Nederlandse club. Gevolg: weer minder geld voor de clubs, weer minder plaats van talent.