Bladen

God beledigen mag weer, plus ander ochtend-nieuws (en alles over Jan de Hoop)

28-11-2012 08:55

God beledigen mag weer, maar Joop van den Ende is heilig. En ander opmerkelijke ochtend-topics. Vandaag gewoon weer gelezen door Jan de Hoop trouwens.

Hoera, God beledigen mág weer

‘God is een stinkende hond, en alle moslims en joden zijn intolerante geloofsgekkies waar de wereld aan kapot gaat. Oh sorry, we vergeten katholieken, die ouwelvretende kinderverkrachtende maffia-familie en die vuile achter-de-ellebogen-kut-grefo’s met hun oud-testamentische kankerpraat. Zijn we nog andere godvruchtige typesvergeten? Vast. Nou, jullie verdienen het niet om te leven.’ Zo, dát is eruit. Het mag eindelijk eens gezegd worden.

‘Hongaarse PVV wil lijsten met Joden’

Curieuze kop boven een curieus artikel van Gerard Driehuis die in een pennenstreek de PVV gelijkstelt aan Echte Finnen en het Griekse Gouden Dageraad. Partijen die zich schuldig maken aan ‘georganiseerde vreemdelingenhaat’. Wel zorgwekkend bericht overigens, de Hongaarse Jobbik-partij wil lijsten van Hongaarse joden aanleggen.

Moszko kijkt aan tegen grote schuldenberg

Oh jee. De belastingdienst heeft nog eens 1,5 miljoen euro beslag laten leggen op het vastgoed van Mr. Moszkowicz. De advocaat die grote cashgedragen aannam wordt ervan verdacht over een lange periode geen (inkomsten) belasting te hebben afgedragen. De teller stond op 1,1 miljoen, maar loopt nu op naar 2,6 miljoen. Misschien nog eens een spotje opnemen, mr Moszkowicz?

Clown Bassie neemt wraak op Joop van den Ende

Joop van den Ende biechte ooit dat het circus van Bassie en Adriaan te veel geld kostte, en dat de pruik van de clown stonk. De clown nam gisteravond wraak bij BNN Today. In de uitzending en ook erna liep hij leeg over de megalomane uitgavenpatroon van Joop van den Ende. Medewerkers zouden op kosten van de zaak naar de hoeren gaan. Vandaag volgen meer onthullingen op deze site.

Van der Laan: ‘Buurttreiteraars in caravans’

De PvdA was lange tijd geleden de partij van de theedrinkende geitenwollensokken. Tegenwoordig is nieuw flinks harder dan menig PVV-er op anabolen. Marcousch wil er lekker op slaan als het moet en burgemeester Van der Laan wil tokkies in caravans stoppen als ze niet netjes met twee woorden spreken en teveel herrie maken.

Jan de Hoop leest weer nieuws

U heeft hem gezien? Jan de Hoop is terug. Man, bijna was hij niet meer teruggekomen, de man die briljant kon improviseren als er weer eens een slaperige eindredacteur een item verkeerd instartte bij RTL Ontbijnieuws. Welkom terug, Jan. Goed dat je ´de turbo´ er weer opzet.

Diva Del Piero

Beckham wil er spelen, en sommige Nederlanders tikken er al een balletje. De Australische voetbalcompetitie wordt populair. En Europeanen zijn de diva’s. Het aanstellen van Frank Farina bij Sydney FC haalt hier nu ook het nieuws. De oud-bondscoach van Australië werd woensdag aangesteld als trainer van de hekkensluiter van de A-League, die afgelopen zomer verraste met het aantrekken van de Italiaanse ster Alessandro Del Piero. Farina volgt Ian Crook op, die enkele weken geleden zijn functie neerlegde. Crook kon de aandacht die Del Piero kreeg niet langer dragen.

Jesse Jackson Jr. is corrupt

Pijnlijk. Jess Jackson junior, zoon van en vriend van El presidente, is afgetreden. Hij zou Rolexen hebben weggegeven aan huisvriendinnen en zijn woning hebben laten opknappen met campagnegelden. Obama vocht samen met de domineeszoon in Chicago. Zijn opstappen volgt na een politieonderzoek waar hij weet van had.

Jawohl Herr Opstelten

Leest allen het ingezonden stuk van neurochirurg Pieter van Eijsden. Hij ageert goed onderbouwd tegen de tergende bemoeizucht van de overheid op ons dagelijkse bestaan. ‘Mijn vuilniszak heb ik willens en wetens buiten gezet voor zonsopgang. Controleurs van de gemeente hebben de zak geopend en troffen daarin aan ondergetekende geadresseerde post aan. Die ontving daarop een forse boete, afgehandeld via de anonieme apparatsjiks. De meeste politici doen een poging dit te verkopen met het ‘hellend vlak’ of het ‘eigen bestwil’ argument, maar sommigen zijn de schaamte echt voorbij en komen niet verder dan “regels zijn regels”. Jawohl Herr Opstelten.’

Two and Half Men acteur zegt sorry

Angus T Jones, A.K.A. Jake uit Two and Half Men, zegt sorry nadat hij de serie deze week als ‘rotzooi’ had omschreven in een you tube filmpje voor een kerkgemeenschap. Daarmee doelde het gristen-mens vooral op het taalgebruik en het heidense gedrag. Tja, als je samen met een publieke drugsgebruiker (Charlie Sheen) en een openlijke echtenbreker (Ashton Kusher) moet spelen, flapt er wel eens wat uit kennelijk.

Obama voert campagne over fiscal cliff

Het congres ligt dwars om een deal te sluiten dus voert Obama campagne in het land. De president wil voor het einde van het jaar een bezuinigingspakket doorvoeren om te voorkomen dat er automatische snijprogramma in werking treed. Obama voert campagne bij ondernemers en kleine zelfstandigen om de druk op politici te verhogen. De dreiging van de afgrond moet de volksvertegenwoordigers opzwepen in te stemmen met voorstellen. Linkse Democraten vinden het allemaal te rechts, en rechtse Republikeinen te links. Het ‘gezond verstand’ moet nu worden overtuigd via de achterban van de congresleden.