Bladen

Ophef over BNN-camera’s op middelbare school

29-11-2012 17:43

Bij ouders van leerlingen aan de Alkmaarse scholengemeenschap Jan Arentsz is ophef ontstaan vanwege een plan van omroep BNN om de school vol te hangen met 35 camera’s voor een documentaireserie. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

BNN wil zes weken lang het dagelijks leven op Jan Arentsz vastleggen. Materiaal wordt alleen uitgezonden na expliciete toestemming en niet-gebruikte opnamen zullen worden vernietigd, schrijft het dagblad. Toch zijn er veel ouders met bedenkingen. Gisteravond hield de school een speciale informatieavond over het plan. Achter gesloten deuren. BNN had de schoolleiding dringend verzocht om de media te weren.

Commotie VU Medisch Centrum
Op de avond bleek dat BNN 110 scholen aangeschreven heeft, waarvan er nog drie twijfelen en de rest heeft bedankt. Dit vanwege de commotie bij het VU medisch centrum, dat de RTL-serie 24 Uur: Tussen Leven en Dood na één uitzending van het scherm haalde na een bombardement aan klachten.

In het Noordhollands Dagblad vragen ouders zich af wat de impact van zo’n documentaire is op de rest van het leven van hun kinderen. En hoe een school die waarschuwt tegen de gevaren van social media, leerlingen kan blootstellen aan tv-camera’s? Ook vinden ouders het vreemd dat BNN geen pers bij de informatieavond toeliet. “En wel straks tientallen camera’s ophangen,” aldus een bezorgde ouder.

Komende week informeert de school de ouders over “de stappen die we in de komende tijd gaan zetten”.