Bladen

Nederland laf in Palestijnse VN-kwestie (en ander ochtendnieuws)

30-11-2012 09:01

Nederland is laf in Palestijnse kwestie, Lindsay Lohan is racistisch, Edgar Davids wil een betere club trainen, Paul Witteman wordt vergeetachtig en Klaas Knot krijgt minder salaris. En nog veel meer ochtend-topics bij de koffieautomaat.

Nederland tegen Palestijnse zelfbeschikking

Het is een kleine stap, maar het is er eentje. De VN hebben de Palestijnen de status van waarnemersstaat opgespeld. De toekenning wordt door de Palestijnen gezien als ‘geboortebewijs’ voor hun natie. Ooit werd de Palestijnen beloofd dat ze een eigen staat zouden krijgen. Dat was op 2 november 1917 in de Balfour-verklaring. De ‘tweestatenoplossing’ voor het Palestijnse gebied, waarover al sinds 1947 in de VN wordt gebekvecht, is nog altijd inzet van discussie en heeft geleid tot heel veel bloedvergieten. De uitslag was 138 voor, 9 tegen en 41 onthoudingen. Amerika, het land dat zelfbeschikkingsrecht altijd zo propageert, stemde tegen, net als Israël. Nederland en Duitsland onthielden zich van stemming, en dat is een grote schande, want getuigt van laf hoogverraad aan normale en fatsoenlijke idealen van zelfbeschikkingsrecht. (Leon de Winter, is het mogelijk dat je vandaag eens geen naargeestig provocerend huilstuk schrijft over deze kwestie?).

Paul Witteman vergeetachtig

B.A.N.G.A. Heeft u dat meneer Witteman? Banga. Gisteravond keek u een beetje verbaasd toen het nieuwe Dikke Van Dale woord viel. ´We zien woorden die we pas sinds vanmiddag kennen´, zei u in Pauw & Witteman. Dat is vreemd. Op 29 maart jongstleden zat toch echt DeJaaps Linda Duits bij u aan tafel. Toen viel het woord in déze uitzending.

Lindsay Lohan nu ook racistisch

Lindsay Lohan is matige actrice met een geestelijk defect. Ze heeft knettergekke egocentristsiche ouders, en zelf is ook niet goed snik. Ze steelt, rijdt dronken over de snelweg en ze is openlijk agressief. Nu is ook nog racistisch, zegt een opgewonden mevrouw. Lohan zou haar voor gypsy hebben uitgemaakt.

Johnny de Mol door zijn rug

Leuke nieuwe serie. Crimi Clowns. Zwarte humor, geweld en veel naakt. We zagen al beelden van een blote Kimberley Klaver. Johnny de Mol zou wel eens zijn beste rol ooit kunnen spelen, zeggen recensenten. Johnny zelf kon er niet veel over zeggen gisteren. Hij is door zijn rug gegaan en ligt revaliderend in bed.

Geluk is veel geld

Hoe rijker het land, hoe hoger de geluksgeldgrens.Uit onderzoek blijkt dat inwoners van oliegoudmijn Dubai zichzelf als gelukkig omschrijven als ze 276.150 dollar op de bank hebben. De gemiddelde gelukprijs wereldwijd ligt op 161.848 dollar. In Europa zijn de wensen een stuk bescheidener. in Duitsland, het land dat het meest op Nederland lijkt, ligt het inkomenspeil op $85,781. Het is dus maar goed dat die inkomensafhankelijke zorgpremie niet is ingevoerd. We zouden ons meteen ongelukkig gaan voelen.

Huizenrally voor 1 januari

Omdat we weer een paar centen kunnen verdienen met zijn allen, rennen we naar de makelaar. De kwestie is deze. Na 1 januari kunt u niet meer aflossingsvrij een hypotheek afsluiten. Dus is het spitsuur bij de notaris, meldt het FD.

DSK schikt verkrachtingszaak

Dominique Strauss-Kahn en de hotelemedewerker die hem van poging tot verkrachting beschuldigde, hebben een schikking getroffen. Aldus bronnen die hebben lopen kletsen tegen AP. Wat de schikking inhoudt is niet bekend. Ook over de te betalen ‘naheffing’ over het potje (al dan niet gedwongen) ochtendseks is niets bekend gemaakt.

Klaas Knot moet salaris inleveren.

De president van de Nederlandse Bank is gelukkig een sober levende man, want hij moet een flink deel van zijn salaris inleveren. Als gevolg van de invoering van een wet die de topinkomens bij publiek-privatelijke inperkt zal hij binnen enkele jaren niet meer mogen verdienen dan 228.000 euro per jaar. Knot verdient nu nog een brutosalaris van 315.000 per jaar, wat al een verlaging was, na het vertrek van Nout Wellink, die op 406.000 stond.

Machtigste moslim is koning Abdullah

Wie staat er dit jaar op 1 in de Muslim500? Wie mag zich kronen tot de meest invloedrijkste Mekka-aanhanger in de lijst die is samengesteld door het Jordaans Koninklijk Islamitisch Onderzoekscentrum? Tadaa. Het is koning Abdullah van… Jordanië!

Davids wil coach worden Juventus

Edgar Davids zal – als de kans zich voordoet – de bank stelen van Antonio Conte, de huidige trainer van Juventus, de club waar hij ooit speelde. ‘Conte is een prima coach, maar als het moet zou ik zijn plaats op de bank stelen. Het is een stuk makkelijker om te werken bij een grote club in plaats van een kleine club’, vervolgt Davids. ‘Ik geniet van mijn baan als coach bij Barnet, maar ik denk dat ik die rol ook kan vervullen in de Serie A. Ik heb als speler veel geleerd van trainers als Louis van Gaal en Marcello Lippi.’