Bladen

Van der Vorst was Dolly Dot (en 10 andere koffieautomaat topics)

03-12-2012 10:05

Woeker-polis woekert voort, moslim-macho’s worden lief, SNS-baasje voelt zich bedreigd en Johan Cruijff ontslagen. En ander niet te missen maandagnieuws.

Peter van der Vorst was een Dolly Dot

Het was weer raak gisteravond. Aflevering zoveel in de serie Gay TV. Peter van der Vorst ging op bezoek bij Carlo Boszhard en zijn moeder, die naast hem woont en ‘toevallig’ even langskwam. Ja, waar praat je dan over? Over homo zijn. Prima natuurlijk, maar het is al wel 2012 hè. Homo’s zijn is behoorlijk geaccepteerd. Mams vertelde dat ze kwaad werd als iemand er iets van zou zeggen. Maar niemand zei er wat van. En daar kun je dan heerlijk over schmieren. Peter van der Vorst liet zich ook nog even gaan toen hij meldde dat hij op zijn twaalfde de Dolly Dots zong op een schoolfeest. ‘Ja, zo zijn we hè’, zei Van der Vorst. ‘Maar ik vind jou geen verwijfde homo’, brak de moeder in. Doelgroep tv op primetime. Je moet er van houden.

Moord op Badr-vriend gefilmd

Is de nachtelijke liquidatie van Patrick Brisbane, ‘foute’ Badr-vriend, op camera vastgelegd? De veronderstelde drugsdealer werd zaterdagnacht voor zijn huis in Diemen Noord – woonplaats van rappers, Ajacieden en crimi’s – neergeschoten. De beelden van de afrekening zouden opgenomen kunnen zijn, aangezien boven de woning een beveiligingscamera was geplaatst.

SNS saneerder bedreigd

Oud-SNS saneermeneer Buck Groenhof zegt bedreigd te zijn. Er zouden spijkers in zijn band zijn geslagen en zijn auto zou zijn ingedeukt in de parkeergarage, meldt FD. Groenhof zelf ligt onder vuur omdat hij te royaal declareerde bij de bank met zorgen. Pikant: de zus van Irene van de Laar zou het dossier met belastende feiten over graaizucht naar het FD hebben gelekt Ze was Groenhof’s ex-minnares, en een oud-zakenpartner. Van de Laar deed al eerder eens aangifte van corruptie, bij een andere ex-man. Die beschuldiging bleek ongegrond.

16 jarig talent kiest voor Groningen

Doelgroep tv, maar dan achter een decoder. Eredivisie-live heeft een leuke nieuwe presentatrice: Helene Hendriks. Ze interviewde Richairo Zivkovic, 16 jaar en 88 dagen oud. Begeerd door Ajax, maar trouw gebleven aan Groningen. De jongen uit Foxhol, vlakbij Groningen, is de op twee na jongste debutant en scoorde bijna. Wat was zijn commentaar? ‘Nu hopen dat ik weer speel.’ De jongste debutant aller tijden was Wim Kras die in 1959 met Volendam tegen Ajax speelde.

Woekerpolis woekert voort

Oh jee. De Vereniging Woekerpolis heeft nog een fout ontdekt in een paar offertes van verzekeraars. De pitbulls die scrooge-praktijken bestrijden en een claim-zaak wonnen tegen verzekeraars, constateerden opnieuw fikse marges op producten waar dat niet meer mag.

Olympische sprinter opgepakt met coke

Estafetteloper Brian Mariano is op de luchthaven van Curaçao opgepakt met 720 gram cocaïne in zijn bagage. Mariano, afkomstig uit Curaçao, deed voor Nederland in 2012 mee aan de Olympische Spelen in Londen op de honderd meter estafette. Na verhoor is de atleet vrijgelaten. Mariano zegt niets te weten van de drugs. Volgens de atleet heeft een onbekende de cocaïne zonder zijn medeweten in zijn bagage verstopt.

Moslim-macho’s worden lievv

In Beiroet hebben een paar mannen een centrum geopend om het overdreven eergevoel van de mannen een beetje te kanaliseren. In Beiroet wordt een vrouw slaan vergeleken met het eten van ‘zoete druiven.’ Huiselijk geweld is een zorg in de Libanese hoofdstad en dat moet veranderen, vindt een activist. ‘Wij willen dat mannen opstaan en zeggen: we zijn tegen geweld.’ (Volkskrant).

Cruijff ontslagen bij Chivas

Johan Cruijff ligt er alweer uit bij Chivas, omdat hij zich niet aan zijn eigen lijfregel hield, namelijk jonge spelers opleiden. Hij wilde spelers kopen. Eigenaar Jorge Vergare vond dat Cruijff niet aan de doelstellingen voldoet.

KLM hakt 10 procent personeel weg

Volgens nog onbevestigde berichten saneert KLM Air France 10% van het personeel weg. Volgens personeelchef Kooijman gaat het om ruim drieduizend banen die bij KLM tot 2015 verloren gaan. Bij Air France zijn dat er vijfduizend. Volgens hem vallen er vooralsnog geen gedwongen ontslagen.

SMS pas 20 jaar oud

De eerste SMS werd verstuurd door een Vodafone-medewerker en was een intern kerstbericht. Dat is nog maar 20 jaar geleden. Tegenwoordig zijn er gratis oplossingen, en zucht Vodafone onder teruglopende inkomsten uit bel-activiteiten.

Online uitgaven naar record

Nog even snel naar de winkel rennen om Sinterklaas- of Kerst-inkopen te doen, hoeft niet meer. Vanachter de computer is alles te bestellen, tot en met gedichten aan toe. In Engeland is het vandaag Mega Monday. Elke seconde wordt er voor 10.000 pond besteld. De verwachting is dat er bijna voor een half miljard wordt ingeslagen als gevolg van 115 miljoen webzoekjes.