Strootman 25 miljoen waard?

03-12-2012 15:09

Kevin Strootman, middenvelder van PSV. Buiten Eindhoven door niemand aardig gevonden. Kan best voetballen, maar voetbalanalytici vinden hem irritant. Prijskaartje: 20 miljoen pond (bijna 25 miljoen euro).

Volgens de Daily Mail zaten de scouts van Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur afgelopen zaterdag naar de 22-jarige international te kijken. In de ArenA zal het de afgevaardigden van de Engelse top niet zijn meegevallen, want Kevin speelde onopvallend.

Toch wordt in de middenvelder een groot speler voor de toekomst gezien. Zeker in de Nederlandse competitie kan zijn rol beslissend zijn in het door heel Eindhoven geëiste kampioenschap. Het laatste feestje van de boeren is toch al vier jaar geleden. Maar hij zou dus ook zomaar in de winter kunnen vertrekken.

Stel dat een van de clubs concreet wordt, dan slaapt technisch directeur Marcel Brands niet lekker. Van de mensen om en nabij Eindhoven zal hij al helemáál kampioen moeten worden, als verantwoordelijke voor het aankoopbeleid. Maar ja, 25 miljoen euro. Jan Mulder en Johan Derksen zouden het wel weten.