Weekend Wrap-Up: Week 48

03-12-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze maandag een beetje hockey, beetje wielrennen, beetje schaatsen en een kruimeltje judo.

Sticks en ballen
Het was je misschien ontgaan, maar er is een hockey-landentoernooi bezig. De Champions Trophy. Acht landen in een soort officieus wereldkampioenschap. Twee poules van vier waarvan iedereen door gaat naar de kwartfinales. Bijzonder. Nederland staat na twee wedstrijden gedeeld eerste in zijn poule na een gelijkspel tegen medekoploper Australië. Winnen van België volstaat om tegen een van de laatsten uit de andere poule terecht te komen.

Spaken en modder
Na een lang wegseizoen vocht Marianne Vos zich een paar dagen geleden nog door de blubber. Dit weekend was het multitalent op de baan te vinden. In Manchester om precies te zijn. In de zogenaamde ‘Revolution Series‘ pakte Vos goud op de afvalkoers en het omnium. Een zoveelste aantekening in het dossier dat haar de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’ moet opleveren.

Andere sporters blubberden zich nog wel een slag in de rondte. In Roubaix won oude rot Sven Nys voor de zoveelste keer. Lars van der Haar was weer de beste Nederlander, op de vijfde plek deze keer. Sanne van Paassen stond wel op het podium in Roubaix, ze pakte het zilver.

IJs en matten
Blokje schaatsen: Goud voor de achtervolgingsmannen, goud voor Bergsma op de tien, zilver en brons voor Leenstra en De Vries op de 1500m en brons voor de achtervolgingsvrouwen. Allemaal in Kazachstan. Ondertussen was shorttracker Sjinkie Knegt in Japan en won daar brons op de 1500 meter.

Ook Linda Bolder was in Japan, maar dan om te judoën. Op de bakermat van de sport versloeg ze twee Japansen om het toernooi van Tokio op haar naam te schrijven.

CC-foto: Sebastiaan ter Burg