Al het amateurvoetbal afgelast

04-12-2012 14:16

De wedstrijden in het amateurvoetbal gaan komend weekend niet door in verband met het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Aan het begin van de wedstrijden in het betaald voetbal wordt een minuut stilte in acht genomen. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend. De spelers en arbiters zullen tijdens die wedstrijden rouwbanden dragen.

Eerder vanmiddag besloten de Amsterdamse voetbalclubs DVVA en Tos-Actief uit solidariteit met de nabestaanden van de overleden grensrechter het gehele programma voor dit weekend al te schrappen.

Op de websites van de clubs was te lezen dat nadrukkelijk stelling wordt genomen tegen excessen in het voetbal en het tijd is voor bezinning binnen de voetbalgemeenschap. Alle leden van de clubs worden uitgenodigd om een condoleanceregister te tekenen en met elkaar de mogelijkheden te bespreken om dergelijke excessen uit het voetbal te bannen.

De woordvoerder van Eric van der Burg liet vanmiddag namens de wethouder van Sport in Amsterdam aan DeJaap weten het een mooi gebaar van de amateurclubs te vinden.”Hopelijk krijgt deze actie navolging van andere amateurclubs in heel Nederland en laten de profclubs dit weekend ook van zich horen.”

Dit zal door de uitkomst van de vergadering van de KNVB vanmiddag aldus het geval zijn.