Bladen

Hanneke Groenteman verwijdert woedend stukje over DWDD

04-12-2012 17:16

Geschokt was ze, en woedend. Hanneke Groenteman was geschokt door de plotselinge dood van acteur Jeroen Willems. Woedend was ze, omdat haar VARA te weinig aandacht aan dat verdrietige feit besteedde in De Wereld Draait Door. Dat was volgens de presentatrice een ‘brevet van onmacht en oppervlakkigheid en overbodigheid van DWDD’.

Honderdkoppige redactie
Groenteman zat om half acht klaar om door Matthijs van Nieuwkerk getroost te worden met haar verdriet. “Vast en zeker hebben ze een paar naasten, collega’s, bewonderaars, duiders van Jeroens onmetelijke betekenis voor het Nederlandse theater en muziektheater. Ze hebben een honderdkoppige redactie tenslotte”, schreef ze op haar weblog. Maar het programma begon al verkeerd. “Matthijs van Nieuwkerk. Ratelt het overlijdensbericht, kort, sec, onelinertje. Een flardje van een Brelliedje door Jeroen gezongen. 20 secondes misschien al met al. Over tot de orde van de dag.”

De hoop dat er verderop in het programmma meer aandacht aan Willems besteed zou worden vervloog al snel. “Een sporter, een muziekje, de onuitstaanbare inmiddels irritant ijdele (2 x 3000 mensen/malloten gaan in CarrĂ© naar z’n oudejaarspraat…) contactgestoorde ‘professor’ Maarten van Rossem in een tien minuten lange reclamespot, deprimerend gesprek.” En geen waardig afscheid van de acteur. Dus besloot Groenteman haar frustratie aan het wereldwijde web toe te vertrouwen.

Wat zou het?
Maar daar kwam ze een uurtje later al weer op terug. Ze verwijderde het bericht en schreef vandaag een toelichting. “Ik heb dat stukje na een uurtje weer verwijderd, omdat ik dacht Wat zou het, de honderdkoppige redactie heeft zeker geen goede herdenker op zo korte termijn (twee uur) kunnen vinden en mijn kwaadheid kwam eigenlijk meer voort uit verdriet dan uit gezond verstand.”

Maar het internet vergeet nooit iets. Dus hier alsnog de aanklacht van La Groenteman tegen de DWDD-redactie.

(via: mutsaerts)

Cc-foto: Beeld en Geluid